Промоција романа ГРОМАДА, аутора Ранка Павловића

У Вијећници Банског двора 22. новембра 2017. године (сриједа) у 19.00 часова биће промовисан роман ГРОМАДА, аутора Ранка Павловића.
Учествују: проф. др Сања Мацура, мр Светозар Личина и аутор.
Промоција је дио програма обиљежавања 85 година постојања Банског двора.

Plakat-Ranko-Pavlović--GROMADA--plakat.jpg-

Ранка Павловића знамо као пјесника, приповједача, романописца и аутора драмских текстова за одрасле и за дјецу као и писца књижевних критика и есеја. Објавио је више десетина књига, у више издања… десетак у дигиталном а једну у звучном облику. Завод за уџбенике у Источном Сарајеву објавио је његова Изабрана дјела.

О Павловићевом стваралаштву објављено је више научних и стручних радова   и једна књига.

Заступљен је у читанкама, школској лектири и многим антологијама.

Његове пјесме и приповијетке превођене су на енглески, њемачки, шведски, холандски, мађарски, италијански, румунски, грчки, турски и многе друге језике.

Угледним књижевним наградама, међу којима су, поред oсталих, Кочићева, „Скендер Куленовић“, „Лаза Костић“, „Кочићева књига“, „Шушњар“, „Веселин Маслеша“, више пута награда за књигу године, затим повеље за животно  дјело Удружења књижевника Србије и Удружења књижевника Републике Српске, недавно је додао  још двије – Награду за животно дјело Академије Иво Андрић у Београду и Награду „Гордана Тодоровић“ у Србији за збирку пјесама у рукопису.

Роман „Громада“, објавили су угледна издавачка кућа „Прометеј“ из Новог Сада и Фондација Бранко Ћопић из Бањалуке. Роман је веома добро  прихваћен у књижевној  јавности, о чему свједочи више афирмативних приказа у многим листовима, часописима и електронским медијима.  Павловић је раније објавио романе „Школа јахања“, „Тајне Краљевог Града“, „Како ухватити лептира“, „Јахачи и остали“ и „Небеске костурнице“. Већина их се нашла у избору за НИН-ову награду.

Share