Промоција књиге „Живот и храна мојих предака“ аутора Рајка Латиновића

У Вијећници Банског двора 10. децембра 2012. године (понедјељак) у 19,00 часова одржаће се промоција књиге аутора др Рајка Латиновића под називом „Живот и храна мојих предака“
О књизи говоре:
Гордана Грубор
Ненад Новаковић
Бранислав Божић
Рајко Латиновић

***

Рајко Латиновић  рођен је у селу Колунић код Босанског Петровца 19. маја 1948. године, гдје је завршио основну школу и гимназију.Студије ветеринарске медицине завршио је у Сарајеву 1973. године на истом факултету је и докторирао 1987. године.

***

О КЊИЗИ

Књига  Живот и храна мојих предака је покушај синтезе једноставних и разумљивих казивања с једне, и стручних потврда за изнесена тврдње, с друге стране. Властитим стручним радом, као доктор ветеринарских наука, ауотор је проширио своја знања и размишљањана исхрану људи, нудећи сасвим смјело, једноставне и логичне компарације, што тексту даје оригиналност и самосвојност. Богата искуства стечена у престижним фирмама и институцијама, студијским боравцима у развијеним земљама, аутор је примијенио у властитом послу као оснивач,  руководилац и технолог прве производње  витаминско минералних  додатака сточној храни у Босни и Херцеговини.Сматрајући  да  здравље животиље као значајног извора хране за човјека има пресудну улогу и у здравњу људи, аутор је смјело и поједностављеном аргументацијом сугерисао предност природне и интегралне исхране над комерцијалним и технолошким понудама брзе хране чије су вриједности  често дискутабилне.Своје биомедицинско знање аутор користи за тврдње и препоруке шта је добро а шта није за исхрану људи-.

др Родољуб Тркуља

 

 

Share