Промоција књиге Свједочим „Злочин над злочинима“, аутора Мире Лолић Мочевић

У Вијећници Банског двора 23. фебруара 2017. године (четвртак) у 19,00 часова биће промовисана књига „Злочин над злочинима“, аутора Мире Лолић Мочевић,
Учествују: Михајло Орловић, Мира Јовановић, Добрила Кукољ и аутор.

Promocija-knjige-Мира-Лолић-Мочевић-плакат

У протеклих 75 година о страдању српске дјеце на простору Независне државе Хрватске говорило се недовољно. На  скромним споменицима подизаним на неким од мјеста страдања у Југославији, жртве и злочинци нису идентификовани, у образовном систему овој теми није посвећена дужна пажња.. Да није  било изузетних  појединачних примјера и прије свих преживјела дјеца која би се годишње окупљала на неким од стратишта никада не губећи наду да ће пронаћи изгубљену браћу или сестре и да ће на свјетло дана изаћи истина о стравичним страдањима њихових вршњака, остварила би се настојања да се заборави да су дјецу отимали и раздвајали од родитеља, убијали, покрштавали и крили им идентитет.

mira-lolic

„Зло које се десило српској, али и јеврејској и ромској дјеци у Независној држави Хрватској не смије бити заборављено. Немамо право на заборав“ – поручује нам Мира Лолић Мочевић, српска новинарка и уредник документарног програма Радио Телевизије Републике Српске, која је на 61. Сајму књига у Београду представила своју нову књигу под називом „Свједочим злочин над злочинима“ у издању Патријаршијског управног одбора Српске православне цркве.

Исповијести преживјеле дјеце логораша су своје мјесто, поред документарног филма „Злочин над злочинима“, нашле и на страницама књиге која ће у оквиру програма Културног центра –Бански двор бити промовисана у Вијећници.

Share