Промоција књиге „Свједочења и расуђивања“ аутора Михајла Вујовића

У Вијећници Банског двора 20. октобра 2012. године (субота) у 19,00 часова одржаће се промоција књиге „Свједочења и расуђивања“ аутора Михајла Вујовића.
Учествују:
Никола Асановић, подпредсједник Српског културног и просвјетног друштва Просвјета,
војно-политички коментатор Гостимир Поповић,
Зоран Костић, предсједник Удружења књижевника Републике Српске и
проф. др Душко Певуља

Одломке из књиге говоре студенти Академије драмских умјетности.

 ***

„Књига Свједочења и расуђивања аутора Михајла Вуковића је веома корисно, поучно и потребно дело које се може сврстати у ред ратних, мемоарско аналитичких списа вредних за темељније изучавање бурних догађања 90-тих година прошлог века на просторима пре свега Источне Херцеговине али и Републике Српске.“

др Раде С. Н. Рајић

  ***

Биографија

Михајло Вујовић рођен је 14. јуна 1963. године у засеоку Бадње, код села Симијова општина Билећа. Војну гимназију и Војну академију копнене војске – род веза завршава 1966. године као најбољи у својој генерацији у роду везе и остаје да ради као командир и наставник у школском центру везе у Београду. Од 1991. године је командир Чете везе у Бригади везе ССНО у Београду. У рату обавља дужност начелника Требињске бригаде ВРС. Послије рата пролази кроз дужности начелника Штаба Требињске бригаде, команданта Билећке бригаде и команданта Требињске бригаде.
По завршетку Генералштабне школе 2000. године у Београду обавља дужност 7. Корпуса ВРС за морал, информисање и правне послове у Билећи и затим начелника одјељења родова у Команди 5. Корупуса ВРС у Сокоцу.
У току 2004. године и 2005. године у Паризу завршава Француски међувидовски колеџ за одбрану.
Након формирања јединственог система одбране БиХ ради у Министарству одбране, а потом на дужности начелника Управе за комуникације и информатичке системе ОС БиХ у Сарајеву. Од децембра 2009. године обавља дужност Војног аташеа БиХ у Аустрији и војног савјетника при мисији БиХ при УН ОСЦЕ и другим међународним организацијама у Бечу.
Повјереник је и оснивач СКПД „Просвјета“ у Бечу.

Share