Промоција књиге СУНЦЕ ПОД ЈЕЗИКОМ књижевнице ЈОВАНКЕ СТОЈЧИНОВИЋ НИКОЛИЋ

У Вијећници Банског двора 10. маја (уторак) 2022. године у 19.00 часова одржаће се промоција књиге СУНЦЕ ПОД ЈЕЗИКОМ књижевнице ЈОВАНКЕ СТОЈЧИНОВИЋ НИКОЛИЋ.

Учествују: Ранко Рисојевић, Душко Певуља и ауторка.

Јованка Стојчиновић Николић пјесник, прозаиста, есејиста и културни посленик. Рођена је 1952. године у Ритешићу код Добоја. До 1998. године радила је у Средњошколском центру и Гимназији у Добоју као професор. Од 1998. до 2010. године била је директор Центра за културу и образовање у Добоју. Потом, радила у општини Добој као савјетник за образовање, науку и културу у кабинету начелника. До сада је објавила 16 књига поезије, те књигу Упоредни путеви (Прикази, огледи, реценције) и књигу прича Неко је позвонио.

Заступљена је у више антологија, зборника, панорама. Добила је низ награда. Поезија јој је преведена на више страних језика. Оснивач је, и више од деценију, директор и селектор позоришног фестивала ТЕАТАР ФЕСТ – Добој. Основала је Ликовну радионицу ТВРЂАВА  – Добој и њен је вишегодишњи селктор. Била је предсједник Удружења књижевника Републике Српске од 2012. до 2016. године. Од 2019. године члан је Академије словенске књижевности и умјетности са сједиштем у Варни (Бугарска).

Share