Промоција књиге “Неко је оплодио ђаволову мајку“, аутора Миле Мутића

У Вијећници Банског двора 15. марта 2016. године (уторак) у 19,00 часова биће промовисана књига “Неко је оплодио ђаволову мајку“, аутора Миле Мутића,
Учествују: Ранко Прерадовић, Светозар Личина, Василије Каран и аутор.

plakat-neko-je-oplodio-djavolovu-materweb

Миле Мутић је рођен 30.03.1943.године у Брезичанима код Приједора.Професор је српско –хрватског језика и југословенских књижевности те наставник историје у пензији.Пјесник je, прозаиста, књижевни и позоришни критичар, сатиричар, драматург и новинар.Био је дугогодишњи директор приједорских медија и оснивач Књижевних сусрета на Козари .Главни je и одговорни уредник приједорског часописа „Приједорски потпис“.

Објавио је пет књига „Испраћај пјесме“( поезија , 1999),“Теби писма , мени пјесма“(поезија , 2003.), „Не морам да кажем“( колумне и хронике, 2003), „Пјесан од Аблатива“(поезија, 2004),, „Бајке од Крајине“( поезија, 2007).За  прву књигу „Испраћај пјесме „ добио је Књижевну награду“Драгојло Дудућ“.Објављиван је у неколико антологија савремене поезије и у многобројним књижевним часописима у земљи и иностарнству.

Члан је удружења књижевника Србије и један од оснивача Друштва књижевника „Снага ријечи“ Приједор.Живи и ради у Приједору.

„- И пјесник је испунио свој завјет- написао је еп-хронику , јединствену у новој српској књижевности- по епском замаху, дубини личног доживљаја и ширини „приче“ о нашој свеопштој трагедији.Без обзира што пјесник има право на субјективност , Мутићев пјеснички запис је ослобођен било каквог лиризма, сентименталности, патетике.Проговорио је отворено, критички, не штедећи никога и не прећуткујући ништа.Тиме се (не)хотимично декларисао да је и он, као што је Кјеркегор говорио „несрећан као и сваки други пјесник, јер мора казати другоме све што зна и осјећа“- Светозар  Ђ. Личина

Share