Промоција књиге “Модерна стамбена архитектура Бањалука 1929-1941“, аутора Синише Цвијића

У Вијећници Банског двора 29. јануара 2015. године (четвртак) у 19,00 часова, биће одржана промоција књиге “Модерна стамбена архитектура Бањалука 1929-1941“, аутора Синише Цвијића.
Учествују: Бранкица Милојевић, Зоран Пејашиновић и аутор,

plakat

 ***

Синиша Цвијић рођен је 1977. године у Приједору. Дипломирао је 2004. на Архитектонском факултету у Београду, магистрирао 2012. на Факултету техничких наука у Новом Саду. Учествовао је на  више научно – стручних  скупова у земљи и иностранству. Аутор је и коаутор више од десет радова у домаћим и међународним часописима, као и у другим стручним публикацијама.Члан је Савеза архитеката Републике Српске и националног комитета ICOMOS-a за Босну и Херцеговину.Тренутно ради на докторској тези “Модерна архитектурау између два свјетска рата“ на Техничком универзитету у Грацу.

…“Аутор се бави проучавањем модерне архитекуре на примјеру стамбених објеката изграђених у Бањалуци између два свјетска рата. Стручни и систематичним освјетљавањем овог периода у граду на Врбасу, аутор даје допринос сагледавању карактеристика модерне архитектуре која је након Другог свјетског рата, била недовољно проучавана и неадекватно валоризована у урбаној структури.Осим стручној и научној јавности, у области архитектуре, урбанизма , историје умјетности, монографија ће бити занимљива заљубљеницима Бањалуке и широј читалачкој публици“..Доц. др Бранкица Милојевић

Share