Промоција књиге „Лептирова чајанка“, аутора Евите Бојковац

У Вијећници Банског двора 20. октобра 2016. године (четвртак) у 19,00 часова биће промовисана књига „Лептирова чајанка“, аутора Евите Бојковац,
Учествују: Остоја Ђукић, Драженка Дервишевић, Ранко Прерадовић и аутор.
Водитељ: Александра Мариловић.

plakat-za-20-10-2016-godine

 

Евита Бојковац рођена је 2005. године у Дервенти, ученица је Основне школе „19. април“ из овог града, а осим што пише пјесме активно се бави цртањем, сликањем и музиком.

Похађа и Основну музичку школу, одсјек клавир, у Дервенти. Добитник је више признања и награда на конкурсима за ликовно стваралаштво, имала је више самосталних изложби, од којих веома запажене у Дервенти и Тузли. Пјесме и цртежи објављивани су у разним часописима ширег региона.

„Волим да пишем и наставићу. У књизи има разних садржаја, од природе, животиња, пјесама за школске другаре. Цртеже у књизи сам ја радила“, каже Евита.

Збирка се састоји из пет циклуса пјесама, за коју је урадила и веома занимљиве илустрације.

Пјесме Евите Бојковац су „ход стазама младалачке радости и њих одликује једноставност, непосредност, и чистоћа. Евита пјеснички говори о мајци, крилима маште и снова, дјеци и будућности, смрзнутој башти, лептировој чајанци и бајци, али је на слици и у срцу прати осмијех мајке, светиње на земљи. Мајка је епицентар Евитине поезије и емоционална потпора да се крене на духовно пјесничко путовање у свијет маште, изазова, радости и љепоте стварања“, Остоја Ђукић.

Рецензент Драженка Дервишевић каже да дјевојчица „оловком и ријечима преноси на папир очаравајуће дјечије визије човјечанства будућности, пуног смијеха, хуманости, доброте, међусобног уважавања и разумијевања, благостања, нових остварења и достигнућа, љубави“.

Share