Промоција књиге “Ками до камена“, аутора Валентине Милачић

У Вијећници Банског двора 12. новембра (сриједа) у 19,00 часова биће одржана промоција књиге “Ками до камена“, аутора Валентине Милачић.
Учествују: Ненад Грујичић,Милан Ракуљ, Горан Гаврић Грга  и аутор

***

Биографија и библиографија

Валентина Милачић  је  рођена 22. марта 1966.године. Ради у вртићу као дипломирани васпитач предшколске дјеце. Објавила је  четири  књиге пјесама:„Име тишине(2003; Литера, Бања Лука), Вијенац несанице“(2004; Књижевна заједница „Васа Пелагић“, Бања Лука) и „Близнакиња грома“(2011; Бранково коло, Сремски Карловци).

Лауреат је престижне награде „ Стражилово“(2014; Бранково коло, Сремски Карловци), за њену четврту књигу „Ками до камена.“

Њене пјесме су заступљене у бројним зборницима поезије.Учествовала је у радио и телевизијским емисијама, манифестацијама и сл.

-2-

 Саопштење Бранково кола поводом награде „Стражилово

Збирка лирских записа и песама „Ками до камена“ Валентине Милачић из Бањалуке, четврта је њена књига поезије. То је еписторална књижевност у најдословнијем смислу речи, песме-депеше у прозним замасима реченица које носе богату лексику, бујне слике и метафоре.

Ова лирска писма су монолошка и дијалошка, есејистичка и метајезичка, наративна и рефлексивна, писма о писмима, писма у песмама и песме у писмима. Силина надахнућа поезије и моћ српског језика да искаже најсложеније процесе у доживљају света и поезије саме.Овом својом, несумњиво најбољом књигом, Валентина Милачић је значајно утврдила сопствену песничку позицију на мапи савремене књижевности.

P.S.

Као сублимација рецензија.

Share