Промоција књиге „Филозофско у (по)етици Ранка Прерадовића“, аутора мр Душка Ж. Поповића

У Вијећници Банског двора 15. новембра 2013. године (петак) у 19,00 часова одржаће се промоција књиге под називом „Филозофско у (по)етици Ранка Прерадовића“, аутора мр Душка  Ж. Поповића.
Учествују: проф. др Остоја  Ђукић, Војин Трифуновић, Ранко Прерадовић и аутор

slika-2

***

О аутору

slikaДушко Поповић рођен је 10. маја 1960. године у Доњим Вијачанима, код Прњавора.Пише поезију, прозу и аналитичке текстове.До сада је објавио : „Ноћне успомене“, „Вријеме жетве“, „Живот је рат“, „Биљана“, „ Заточеник“ , „Просвјетњење и празнина“, „ Без наслова“, „Мехмед“, „Из околине“,(„Пре)ображење свијета“, „Вијачанске легенде“, „Исповијест“, „Инвентар (неког) ентеријера“ и „Околни свемир“.

 ***

„Ранко је пјесник. Тотални пјесник. И боем. И шаљив. И оштар. И заједљив. Од јутра до ноћи пјесник. А шта би се могло рећи осим да пјева из грла цијелог свог бића, из свог свијета, свог властитог живота, управо онако како живи. Искрено. Снажно. И страствено. И особено. Осебујно. Као нико прије, а чини се, ни послије њега. Исто онако како је то својевремено умио Бранко Миљковић. Он и нико други. И Прерадовић, каткад и гдјегдје, забјеласа, заискри том и таквом незајажљивом, самоникломи аутентичном снагом. И његова ријеч свијетли, јасно изговара саму себе. Самим тим  и  стих просијава. И пјесма, такође. Као да нико никада прије њега пјевао није, и нико никада послије њега.“-  Душко Поповић

 

Share