Прилог АТВ – Новогодишњи концерт Бањалучке филхаромоније

U Banjaluci je danas održan novogodišnji koncert Banjalučke filharmonije, kojem su prisustvovali predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović, predsjednik Vlade Željka Cvijanović, te brojni predstavnici javnog života Banjaluke i Srpske.

Direktor Banjalučke filharmonije Ivan Otašević rekao je novinarima pred početak koncerta da je novogodišnji koncert način da se gostima na koncertu i ostalim građanima poželi sve najljepše u novoj godini.

On je najavio da Banjalučka filharmonija u 2015. godini planira da nastavi uspješnu saradnju sa Narodnim pozorištem u Beogradu, gdje će kao gost dirigovati šef dirigent Banjalučke filharmonije Vanesa Kremenović.

“Naši članovi će krajem marta imati priliku da učestvuju na koncertu orkestra Narodnog pozorišta, što je velika stvar, a naš dirigent Vanesa Kremenović imaće priliku da diriguje jedan koncert u Beogradu”, naglasio je Otašević.

Orkestar banjalučke filharmonije danas je nastupao pod dirigentskom palicom Vanese Kremenović, te gosta – direktora i dirigenta Opere Narodnog pozorišta u Beogradu Ane Zorane Brajović.

Na koncertu, koji je održan u Kulturnom centru “Banski dvor”, izvedene su kompozicije sa repertoara svih svjetskih simfonijskih orkestara.

Banjalučka filharmonija osnovana je početkom 2010. godine i ima 57 članova.

Pogledajte prilog iz Centralnih ATV vijesti!

Share