Премијера представе „Шта остаје после заноса“ и књижевно вече Исидоре Бјелице

У Концертној дворани Банског двора 01. септембра 2018. године (субота) у 20.00 часова одржаће се премијера представе „Шта остаје после заноса“ у улози краљице Наталије Обреновић ће се наћи Јелица Брестовац, а текст и режију потписује Исидора Бјелица. Премијери преставе претходиће књижевно вече „Разговор о љубави“ са Исидором Бјелицом којe ће водити Драгана Папић Грујић.

Бесплатне позивнице за књижевно вече и представу сви заинтересовани могу преузети на билетарници Банског двора од четвртка 30. августа 2018. године од 10.00 часова.

Представа
Шта остаје после заноса?

Нова представа Исидоре Бјелице, је инспирисана животом краљице Наталије Обреновић у којој је писала у својој бест селер књизи са преко педесет издања -„Краљице Сербске“.
Шта остаје после заноса – Наталијy игра бриљијантна Јелица Брестовац – историјска прича о најчуванијим тајнама наше историје, то је прича у којој ће се препознати свака жена која је доживела преваре, издаје, разочарења, борбу за дијете..
Невјероватно је да је ова омиљена српска краљица заправо парадигма како женствености и романтичности тако и мајчинства, јачине али и борбе против табуа и мизогиније као и атавистичких предрасуда средине.
Модерна режија и драматургија по којој је Бјелица позната кроз своје награђиване и хит представе овдје је добила посебну јачину уз бриљијантну глуму Јелице Брестовац која на невјероватан начин дочарава колико је прича о Наталији заправо прича о свакој жени…Представа није само историјска истина о једној жени она је де факто радионица љубави у драмској форми, она је учење како да издржимо оно што је неиздрживо и како да се изборимо и на најтежим тренуцима и изађемо јачи. У тананој антиномији туге и смеха , где се смењују сузе и смех као и у животу испричана је најузбудљивија прича европске историје.

Share