Премијера документарног филма „Тежина ланаца 2“

У Концертној дворани Банског двора 22. јануара 2015. године (четвртак) у 18,00 часова биће одржана премијера документарног филма „Тежина ланаца 2“, режисера Бориса Малагурског, у сарадњи са Студентским парламентом.

***

plakatУ сарадњи са Унијом студената Републике Српске и Банским Двором, Студентски парламент организује премијеру документарног филма „Тежина ланаца 2″ (123 мин) српско – канадског продуцента и режисера Бориса Малагурског која ће се одржати 22. јануара 2015. године у 18.00 часова у концертној дворани Банског двора у Бањој Луци, Републици Српској.
С обзиром на велику заинтересованост, организоваћемо још једну пројекцију филма „Тежина ланаца 2“. Друга пројекција одржаће се 23. јануара 2015. године у Дому омладине – Бања Лука ( о термину ћемо вас накнадно обавијестити, преко линка : 
https://www.facebook.com/events/433823793436933/?fref=ts ) 
Улазнице за премијеру, као и за другу пројекцију, можете преузети од 15-ог јануара на следећим мјестима:

• Канцеларија КСБЛ-а ( Студентски дом Никола Тесла – павиљон 1 ) у термину од 11-13 часова
• Канцеларија Студентског парламента Универзитета у Бањој Луци ( зграда Ректората – сутерн ) у термину од 13:30 – 15:30 часова.

Од 16-ог јануара улазнице се могу преузети и у Банском двору од 11 часова.
УЛАЗНИЦЕ У БАНСКОМ ДВОРУ СУ ПОДИЈЕЉЕНЕ!

– Улазнице су бесплатне,
– Број мјеста/улазница ограничен.

Улазнице за репризу филма која ће бити одржана у Дому омладине – Бања Лука, могу се подићи у просторијама Студентског парламента.


ФИЛМ
Филм „Тежина ланаца 2″ бави се неолибералним реформама на простору Балкана након распада Југославије и утицаја тих реформи на економију, медије, војску, културу, образовање и политику. Уз ексклузивне интервјуе са свјетски признатим стручњацима, говори о распродатим и опљачканим предузећима, корумпираним локалним политичарима, фиктивним трибуналима, деструктивним страним инвеститорима и разноразним економско – војним савезима. А све у сврху једног циља – економске окупације земаља.
Филм је, од свјетске премијере 20. новембра на Монтекасино филмском фестивалу у Јоханезбургу, приказан у многим градовима широм Европе и свијета.
БИОГРАФИЈА
Малагурски је и аутор филмова „Тежине ланаца“, „Косово: Можете ли да замислите?“, о људским правима Срба на Космету, затим „Претпоставка правде“ (2012), као и „Београд“. Директор је продуцентске куће Малагурски Синема, тренутно живи и ради у Београду.

Линк о догађају који се редовно попуњава:
https://www.facebook.com/events/433823793436933/?fref=ts

Линк о филму:
Тежина ланацa 2
http://youtu.be/hTVDkx6BPWI

Тежина ланаца
https://www.youtube.com/watch?v=waEYQ46gH08

Share