Представа „Зашто је Кантер дошао у град“ на тврђави Кастел

kanterplakat1На тврђави Кастел 30. јула 2013. године (уторак) у 22,00 часа у оквиру програма БАЛФ-а, у организацији Театра младих Горажде одржаће се представа под називом „Зашто је Кантер дошао у град“, рађена на основу текста Филипа Вујошевића (Half – Life), у режији Амре Прутине а у сарадњи са ДИС-Позориштем младих Бања Лука.

***

У  оквиру својих активности, Дис-позориште младих, ове године организује Међународни (регионални) позоришни фестивал „ИФ 13“ (Иновативни фестивал). Ријеч је о фестивалу алтернативног и новог театра који је креиран са великом жељом да отвори нови простор размјене културних вриједности са свијетом и да обезбиједи адекватан контекст за креативну енергију младих стваралаца. Селекција овогодишњих представа заснована је на умјетничким вриједностима, на промоцији новог, на инвентивности и оригиналности. Вјерујемо да су то вриједности које публика која долази на наше представе и грађани Бањалуке заслужују.

На овогодишљем фестивалу који траје од 29. јула  до 2. августа на пет различитих локација (Љетна позорница тврђаве Кастел, Дом омладине, Студентски кампус, Бањалучко студентско позориште, Љетна сцена Орфеј/Специјална болница за слијепа и слабовида лица) наступиће позоришта из Италије, Србије, Хрватске и Босне и Херцеговине. Укупно ће бити изведено петнаест позоришних представа.

Програм фестивала можете погледати овдје

http://www2.banjaluka.rs.ba/static/uploads/clanci/2013/07/IF_13_Reality-PROGRAM.pdf

Share