Предавање на тему „Шта треба у себи мењати“

Vladeta Jerotić1У Вијећници Банског двора 21. јуна 2013. године (петак)  у 11,оо часова одржаће се предавање на тему  „Шта треба у себи мењати“ – предавач: Владета Јеротић, у сарадњи са Banja Luka Collegom.

 

***

vladetaВладета Јеротић, љекар, психијатар, књижевник, академик, рођен је 2. августа 1924. године у Београду гдје је завршио гимназију и Медицински факултет.

Специјализирао је неуропсихијатрију, а у Швајцарској, Њемачкој и Француској психотерапију. Радио је више деценија као шеф Психотерапеутског одјељења болнице „Др Драгиша Мишовић“. Од 1985. године као професор по позиву предаје Пастирску психологију и медицину на Богословском факултету у Београду.

Јеротић је развио обимну и плодну публицистичку дјелатност из граничних области религије и психотерапије и филозофије и психијатрије. Такође је одржао предавања из психијатрије, религије и књижевности у готово свим већим градовима бивше Југославије.

Од 1984. године Владета Јеротић је члан Удружења књижевника Србије, а редован је члан Медицинске академије и Српске академије наука и уметности.

Share