„Пишем ти последњи пут“ стихови Горана Тадића

У Вијећници Банског двора 20. септембра 2017. године (сриједа) у 19.00 часова одржаће се поетско вече „Пишем ти последњи пут“, Горана Тадића.
У сарадњи са Удружењем грађана Еtrafika.net и магазином Лола.

Pisem-ti-poslednji-put-web

„Пишем ти последњи пут“ назив је поетске вечери којом ће пјесник из Новог Сада Горан Тадић обрадовати своју публику у Бањалуци. Тадић ће у Вијећници Банског двора говорити своје сатенске стихове, које ће пратити звук класичне гитаре.

Горан Тадић је кантаутор, композитор и пјесник који је до сада написао више од 700 пјесама, те издао шест књига. Прву збирку поезије објавио је у мају 2011. године под називом „Сатенски стихови“, да би већ наредне године публици понудио нових стотину пјесама обједињених у збирци „Опрости ми стихове“. У јуну 2013. године објављује збирку пјесама „Душа у меком повезу“, као и издање које је назвао „Дијаспора мисли“, а које описује као књигу у којој су записане његове мисли. „Очи наше“ назив је збирке пјесама објављене 2014. године, а почетком 2016. свјетло дана угледало је његово најзанимљивије и најпопуларније издање – збирка „Кад прочиташ, спали“.

Ради се о пјесмама написаним на разгледницама, честиткама, дописницама и у форми писама. Ово издање није књига у њеном класичном облику већ скуп писама обавијених канапом, чиме се успоставља интиман однос између пјесника и читаоца, који стиче утисак да су стихови писани специјално за њега. Публика ће на пјесничкој вечери имати прилику да купи ауторове књиге.

Поред поезије, његова велика љубав је и музика, па је компоновао мелодије за позоришне представе, те објавио CD “Ситнице”. Каже да се умјетношћу бави из сасвим себичног разлога – да би имао шта доживјети.

Share