Отварање изложбе „Наисус и Медиана“ у оквиру Дана европске баштине у Републици Српској

У Малом изложбеном салону Банског двора 19. септембра 2013. године (четвртак) у 19,00 часова у сарадњи са Заводом за заштиту споменика Републике Српске а у оквиру Дана европске баштине у Републици Српској, одржаће се отварање изложбе под називом „Наисус и Медиана“.

plakat-1

70_04_katalog_naslovna_zadnja-1

***

Шести пут у Бањалуци се обиљежавају Дани европске баштине под покровитељством Министарства просвјете и културе и Републичког завода за заштиту културно-историјског и природног насљеђа Републике Српске. Дане европске баштине иницирао је Савјет Европе са циљем промовисања културних различитости и локалног насљеђа. У Републици Српској се одржавају од 2008. године, а овогодишња тема је Вијекови под крстом чиме се обиљежава 17 вијекова од потписивања Миланског едикта.

19. септембра у Банском двору у Бањалуци биће отворена гостујућа изложба из Ниша Наисус и Медијана аутора Елене Васић Петровић, конзерватора нишког Завода за заштиту споменика. На изложби посјетиоци ће моћи да се упознају са најновијим истраживањима на ранохришћанским археолошким локалитетима Наисус и Медијана.

Share