Отварање изложбе цртежа др Горана В. Јанковића под називом „СМ.АРТ“

У Малом изложбеном салону 25. март 2014. марта (уторак) у 19,00 часова одржаће се отварање изложбе цртежа др Горана В. Јанковића под називом „СМ.АРТ“.
Изложба је отворена до 12. априла 2014. године.

Мултимедијални пројект „SM.ART“ је настао на Академији лijепих умjетности у Београду током 2013. године у оквиру комплексних истраживања Виртуелне реалности и савремених визуелних комуникација.

***

др Горан В. Јанковић – Биографија

Др Горан В. Јанковић је рођен 26. јануара 1957. године у Подгорици. Accademiu di Belle Arti у Венецији уписао 1981. године у класи код познатог италијанског сликара Емилиа Ведове. Дипломирао на Accademia di Belle Arti – Brera, Милано на одсјеку за сликарство 1986. године. Стручно усавршавање наставио на Академији лепих уметности у Београду гдје је завршио мастер студије 2013. године. Докторску дисертацију одбранио на Економском факултету Универзитета у Сарајеву 2010. године. Оснивач и дугогодишњи директор Агенције за тржишне комуникације Aqaurius из Бањалуке. Предавач и шеф Катедре за графички дизајн на Студијског програма Ликовних умјентости на Академији умјетности Универзитета у Бањој Луци. За преко 30 година рада у области ликовних, визуелних умјетности и дизајна излагао на бројним самосталним и колективним изложбама те судјеловао у низу пројекта из области умјетности и културе. Добитник више признања и награда из области графичког дизајна и оглашавања.

www.sm-art.in

 

sm-ART-plakatsm-art-a

 

Share