Отварање изложбе слика „Боје душе моје“, Живорада Жике Пећарића и Мише Пећарића

У Каменој кући на тврђави Кастел 23. јула 2019. године (уторак) у 20.00 часова биће отворена изложба «Боје душе моје» бањалучких сликара Живорада Жике Пећарића и Мише Пећарића.

Живорад Жика Пећарић је сликар који је живио и радио у Бањалуци, али који је својим сликарским дјелима присутан и признат у цијелом свијету. Његова сликарска остварења описана су и ријечима наше велике пјесникиње, Десанке Максимовић. Иако је његово стваралаштво прекинуто 2006.године, кроз своја умјетничка дјела још увијек живи и постоји у многим срцима и домовима.

Мишо Пећарић је сликар који је значајан период живота провео у Њемачкој усавршавајући своју умјетничку димензију, а данас живи и ствара у Бањалуци , потичући и развијајући нове таленте у својој Школи сликања.

Током трајања изложбе биће организована и продајна аукција једне умјетничке слике, за коју ће добијени износ новца бити уплаћен Удружењу родитеља дјеце обољеле од малигних болести „Искра“, те за родитељску кућу у Бањалуци. Изложба ће бити отворена до 16.08.2019. године а сви заинтересовани могу посјетити изложбу радним даном од 10:00 до 18:00 часова.

Share