Оливер Мајсторовић, клавир

У Концертној дворани Банског двора-Културног центра, дана 26. октобра 2011. године (сриједа) са почетком у 20,00 часова,
Оливер Мајсторовић ће одржати концерт (клавир).

 

Улаз слободан

ПРОГРАМ:
Wolfgang Amadeus Mozart: Sonata u A-duru, KV. 331 (300i)
1.Andante grazioso
2.Menuetto
3.Alla Turca: Allegretto

Ludwig van Beethoven: Sonata u C-duru, op.53 („Waldstein“)
1. Allegro con brio
2.Introduzione, Adagio molto
3. Rondo, Allegretto moderato

-pauza-

Franz Liszt: Sonata u h-molu

 

Биографију Оливера Мајсторовића можете прочитати овдје

Оливер Мајсторовић рођен је 1970. у Бањалуци. Већ за вријеме интезивног основног и средњег образовања (проф. Мириам Волах и Блазенка Зорић) често је наступао; први самостални рецитал је одржао у тринаестој години живота. Убрзо након тога је наступио као солист у клавирским концертима Bacha, Mozarta i Beethovena. Освојио је бројне награде на натјецањима младих пијаниста, а критика је већ тада хвалила његов снажни лични музички приступ.

1988. започиње студиј на Универзитету за умјетност у Грацу
(класа проф. D. Wolf-Blumauer). За студијске успјехе додијељено му је више признања, међу осталим награда Bösendorfer, стипендија аустријског Министарства за културу награда Debelli. Усавршавао се на семинарима J. M. Timakina, T. Nikolajevne,
M. Bilsona, K. H. Kämmerlinga и др. Лауреат је међународног натјецања пијаниста у Ротердаму 1994. Снимао је материјал за радио, телевизију и ЦД-продукције.

Од 1996. ради на Опери у Грацу, а једно вријеме подучава и на матичном универзитету. Судјеловао је у бројним продукцијама, одржао је и више солистичких рецитала на Опери, а сарађивао је и с Филхармонијским оркестром у клавирским концертима. Наступао је у Аустрији, Њемачкој, Холандији, Шведској, Великој Британији и Италији.

Уз концертну активност Оливер Мајсторовић је тренутно и докторант на Универзитету у Бечу.

Share