На Тврђави Кастел одржаће се Јелен Демофест 2012

На Тврђави Кастел од 26.07.2012. године до 28.07.2012. године у оквиру БАЛФ-а одржаће се манифестација под називом Јелен Демофест 2012.

 

 

***

Regionalna publika s nestrpljenjem očekuje ovogodišnji Jelen Demofest koji će biti održan od 26. do 28. jula na Tvrđavi Kastel u Banjaluci. Kao i svake godine, odlučili smo se za najbolja muzička imena koja će našoj publici ponuditi nesvakidašnju zabavu. U sklopu programa festivala ugostićemo kako 30 demobendova čije vrijeme tek dolazi, tako i najveća regionalna imena koja u Banjaluci nismo vidjeli u posljednjih nekoliko godina, a koji su svojim muzičkim djelovanjem dokazali da zaslužuju titulu najbolji:

26.07.2012. godine
nastup 15 takmičarskih bendova + mini koncert Aesthetic Empathy + MAJKE + Zemlja Gruva + DJ Terry Farley (UK)

27.07.2012. godine
nastup 15 takmičarskih bendova + mini koncert Big Buga + Darkwood Dub&Bisera Veletanlić + T.B.F. + DJ Ben Hoo (UK)

28.07.2012.  godine
finale 5. Jelen Demofesta + promocija albuma Plišani Mališan + Psihomodo Pop + Sopot + DJ Goran Starčević&DJ Spark

Ulaz na sve sadržaje festivala je besplatan.

Dnevni program ovogodišnjeg Jelen Demofesta biće, po atraktivnosti i zanimljivosti konkurentan večernjem jer vas očekuje izložba Serbian Jazz Bre! Koja će vas provesti kroz srbijansku jazz kulturu, trodnevna radionica strip crtača sa gostima iz cijelog regiona i Londona, te projekcije muzičkih filmova u Multipleksu Palas. Ulaz na sve sadržaje dnevnog programa takođe je besplatan. Kada je u pitanju takmičarski program, rezultati glasanja žirija, kao i sastav žirija, biće poznati do 25.06.2012. Podjsećanja radi na ovogodišnji Jelen Demofest prijavilo se 395 bendova iz šest zemalja regiona. Ove informacije biće objavljene na zvaničnoj internet strani festivala, www.jelendemofest.org. Jelen Pivo je omiljeni pivski brend u regionu i tradicionalno podžava kvalitetnu pop i rok muziku i gitarski zvuk. Pored pokroviteljstva Jelen Live festivala i emisije Jelen Top 10, Jelen Pivo je drugu godinu zaredom generalni sponzor Jelen Demofesta koji okuplja mlade demo bendove iz regiona u želji da se promoviše kvalitetna muzika, kao i da se mladim talentovanim bendovima iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske, Makedonije, Slovenije i Crne Gore omogući da iskažu svoju kreativnost i da se afirmišu, a najširoj publici približi kvalitetna pop-rok muzika. Generalni medijski pokrovitelj ovogodišnjeg Jelen Demofesta, kao i do sada biće Radio Televizija Republike Srpske, dok je medijski prijatelj festivala i ovaj put MTV – najveća svjetska muzička televizija.

Share