Међународни филмски фестивал Краткофил плус на Тврђави Кастел

На Тврђави Кастел ће се одржати међународни филмски фестивал Краткофил плус у периоду од 18. до 22.07.2012. године.

 ***

Međunarodni filmski festival Kratkofil Plus održaće se od 18. do 22. juna, a glavne lokacije u gradu za sve ljubitelje filma biće Dom omladine i Tvrđava Kastel.

Festival se održava pod motom Motorzo – naime, pri pokušajima da se otkriju tragovi pristizanja svih onih težnji koje se javljaju u ljudskoj glavi i pokreću njenu upravljačku djelatnost, stiče se utisak da se te težnje kreću odozdo nagore. Pokrenute pogonskom snagom srca, stomaka, genitalija, težnje naviru iz torza u glavu koju on na sebi nosi. Moglo bi se reći da upravljačkom sklopu unutar glave pogon daje pokretački sklop unutar torza, kao motor, kao „motorzo“.

Pored četrdesetak kratkih filmova iz cijelog svijeta u konkurenciji za Grand Prix i nagrade za najbolji igrani, dokumentarni, animirani i eksperimentalni film, kao i za najbolji regionalni (sa područja bivše Jugoslavije), na Kratkofilu Plus i ove godine prikazaće se i izuzetno atraktivni cjelovečernji filmovi. Bogat program, pozitivna atmosfera i lijepo društvo očekaju se i ove godine.

Share