Међународни фестивал “Вече уз тамбуру“, Градски тамбурашки оркестар

У Концертној дворани Банског двора 25. и 26. априла 2015. године (субота и недјеља) у 20,00 часова, одржаће се Међународни фестивал “Вече уз тамбуру“, Градски тамбурашки оркестар Бања Лука.

plakat

***

Међународни фестивал „ВЕЧЕ УЗ ТАМБУРУ“ се ове године по четрнаести пут одржава као централна културна манифестација обиљежавања Дана Града Бања Лука. Циљ фестивала је, на првом мјесту, промовисање тамбурашке музике, као дијела европске културне баштине, али и тражење нових музичких форми изражавања у свјетлу тамбурашке музике. Окупљајући најеминентније тамбурашке оркестре, организатор фестивала, Градски тамбурашки оркестар Бањалука, је током протеклих година допринијео да се тамбурашка музика врати на музичку сцену и да нађе свој пут до публике.

На првој фестивалској вечери овогодишњег фестивала ће наступити Тамбурашки оркестар удружења „Етноарт“ из Инђије (Србија) и Градски тамбурашки оркестар из Бањалуке, као домаћина фестивала. Друге фестивалске вечери наступају „Винишки тамбураши“ из Винице (Словенија), Тамбурашки оркестар Центра традицијске културе из Вараждина (Хрватска) и Европски омладински тамбурашки оркестар (Чешка, Словенија, Хрватска, Србија, БиХ, Црна Гора).

Обе фестивалске вечери ће се одржати у концертној дворани Културног центра „Бански двор“ у Бањалуци, са почетком у 20.00 часова. Улаз за публику је бесплатан.

Више о Градском тамбурашком оркестру Бања Лука на страници: http://www.gtobl.com

Share