Лака у Банском двору

 

Приликом посјете Банском двору познати пјевач
Елвир Лаковић – Лака није крио своје одушевљење изгледом, ентеријером као и гостољубљивошћу њиховог особља.

 

laka-blaka-a

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Изложба слика аутора Небојше Боснића

Елвир Лаковић – Лака

На БХ музичкој сцени Лака егзистира још од 1998. године. Од тада је са једном пјесмом и ТВ спотом годишње постепено освајао срца публике, што га је средином 2007. године, коначно, довело и до издавања првог ауторског албума под називом “Зец”. Аутор музике и текстова свих 10 пјесама на албуму је Лака, док аранжмане, заједно са Лаком, потписује Игор Ћамо. “Зец” наилази на одличне реакције публике, те Лака убрзо постаје веома популаран, омиљен и драг међу свим генерацијама.
Наредне, 2008. године, Лака бива изабран за представника БиХ на Еуросонгу у Београду, гдје осваја 10 мјесто са пјесмом “Покушај”. “Покушај” постаје регионални хит, а Лакин екстравагантни стил, сценографија, костим, изврстан смисао за хумор, те са друге стране, потпуна отвореност, једноставност и лежерност са којом наступа у јавности, убрзо осваја срца публике у цијелом региону.
Међу Лакиним фановима се налазе људи различитих профила, старосних доби, укуса и опредјељења.
Домаћа публика му остаје вјерна и приликом гласања за регионални поп-рок хит телевизије МТВ Адриа (МТВ Адриа Бест Ацт), те “Покушај” проглашава најбољом пјесмом, након чега Лака путује у Ливерпоол на МТВ ЕМА 2008. по свој МТВ кипић.
Након паузе и припрема за слиједећи албум, Лака издаје сингл и спот за пјесму “Брко” као најаву свог другог албума “Створење”, који се 01. јула, 2010. појављује на БХ тржишту.
“Брко” постаје хитом буквално преко ноћи, спот се премијерно врти најприје на МТВ-у, а потом на свим домаћим ТВ станицама и њиховим топ листама. Али Лака не престаје са иновацијама и новим изненађењима! Већ само два мјесеца касније снима нови спот за пјесму по којој је назван нови албум – “Створење”.
Мјесто дешавања – Рудник мрког угља “Бреза”!
Лака живи и ради у Сарајеву. Тренутно смишља и снима пјесме за нови албум.

Share