Конференција о образовању на тему „Високо образовање у функцији развоја Републике Српске“

У Концертној дворани Банског двора 09. октобра 2014. године (четвртак) од 09,00 часова и 10. октобра 2014. године (петак) од 11,00 часова биће одржана конференција о образовању на тему „Високо образовање у функцији развоја Републике Српске“,
у сарадњи са Покретом Позитивна Српска,
покровитељ: Влада Републике Српске и кабинет предсједнице Владе РС Жељке Цвијановић.

B2

Удружење грађана „Покрет Позитивна Српска“  под покровитељством Владе РС и кабинета предсједнице Владе Жељке Цвијановић  09.ог и 10.ог октобра 2014. године у Банском Двору у Бањој Луци, организuje дводневну конференцију на  тему „Високо образовање у функцији развоја Републике Српске“.
Образовања које је у функцији стварања слободних, солидарних људи у друштву једнаких могућности је оно што желимо да поручимо са овог скупа и на чему треба да почива образовни систем у Републици Српској.

Ефекти примјене Болоњског процеса на квалитет високошколског образовања, ефекти интеграција Универзитета на ефикасност научно-наставног процеса на Универзитетима, усклађивање и садашњих и будућих потреба тржишта рада са наставним плановима и програмима на Универзитетима, те јавни и приватни факултети у функцији образовања, само су неке од тема о којима ће бити ријечи током дводневне конференције у Бањој Луци, на којој ће говорити бројни ректори, декани и професори са Универзитета из Републике Српске, Србије и земаља Европе.

Свим учесницима ове конференције и бројним гостима из региона обратиће се и предсједница Владе РС Жељка Цвијановић.

 

Share