Конференција на тему „Стање у правосуђу у Републици Српској и Босни и Херцеговини“

У Концертној дворани Банског двора 13. и 14. маја 2015. године (сриједа и четвртак) у 10,00 часова, одржаће се Конференција на тему „Стање у правосуђу у Републици Српској и Босни и Херцеговини“, у сарадњи са Покретом „Позитивна Српска“.

plakat

***

Удружење грађана „Покрет Позитивна Српска“  под покровитељством предсједника РС Милорада Додика и уз подршку Mинистарства правде РС , те бањалучког Правног факултета, 13.ог и 14.ог маја 2015. године у Банском Двору у Бањој Луци, с почетком у 10.00 часова, организује регионалну дводневну конференцију на  тему  „Стање у правосуђу у РС и Босни и Херцеговини“.

С обзиром на све веће промјене, потребу сарадње и усклађивање између законодавстава, као и константне унутрашње промјене система  – реформе у правосудном систему наметнуле су се као све значајнији фактор за одрживи развоја Републике Српске, те сматрамо да је од великог значаја, да са колегама из региона размјенимо искуства и заједнички утврдимо, који би кораци били најпримјеренији, за остваривање појединих циљева реформе.

„Суд БИХ- право или политика?, (не)успјела реформа правосуђа  у БиХ од стране међународне заједнице, позитивне и негативне стране досадашњег постојања и дјеловања Високог судског и тужилачког савјета БиХ, те школовање, избор и едукација носиолаца правосудних функција“ само су неке од тема о којима ће бити ријечи током дводневне конференције у Бањој Луци, на којој ће говорити бројни еминентни правници из РС, БиХ, земаља из региона и Европе, представници министарства правде,  те истакнути професори права са Универзитета из Републике Српске и Србије.

Свим учесницима дводневне конференције на тему правосуђа и бројним гостима из региона, предвиђено је да се првог дана конференције, обрати и предсједник Републике Српске Милорад Додик.

 

Share