Концерт – „Vlado Podany Orcestral Project“

У Концертној дворани Банског двора 13. септембра 2014. године (субота) у 20,30 часова у оквиру БАЛФ-а биће одржан концерт  – „Vlado Podany Orcestral Project“.
Улаз је бесплатан. Поклон Граду Бањој Луци.

***

„Vlado Podany Orchestral Project“

vlado podany 300-718x446„Vlado Podany Orchestral Project“ ауторско је дјело Vladе Podanyја које на јединствен начин користи ритмове и плесни покрет народа у БиХ, модерних музичких праваца и класичних стилова. Ово дјело прожето је бароком, романтизмом и модерним музичким правцима.

Исти концерт  одржан је 2.априла 2014.године у Сарајеву у Народном позоришту, пред препуном двораном. Овај концерт је одржан на Свјетски дан особа са аутизмом који симболизује плава боја, те је због тога зграда Народног позоришта, као подршка поменутог умјетника, у Сарајеву била освјетљена плавим свјетлом.

Први концерт „Vlado Podany Orchestral Project“ са Бањалучким гудачким оркестром, Мајом Татић и Игором Вукојевићем одржан је у препуној Концертној дворани Банског двора-Културног центра 26. марта 2011.године, уз директан пренос на програм РТРС-а, а други концерт одржан је већ исте године 1.септембра на Тврђави Кастел са гостима Мајом Татић, Младеном Војичићем Тифом и DJ Тибором пред препуним аудиторијумом уз  подршку РТРС-а  и кабинета Премијера Републике Српске.

https://www.youtube.com/watch?v=DACUoiHpmUU

Share