Концерт –Владимир Милошевић, клавир (Београд)

У Концертној дворани Банског двора 03. априла 2017. године (понедељак) у 20,00 часова одржаће се концерт Владимир Милошевић, клавир (Београд).

KONCERT-1

Најистакнутији пијаниста своје генерације, Владимир Милошевић проглашен је умјетником у успону за 2013. годину од стране Удружења концертних умјетника Њујорка (New York Concert Artists & Associates). Ово признање му је омогућило да наступи са Симфонијским оркестром NYCAу сали Merkin hallу Њујорку, изводећи 1. Клавирски концерт у бе-молу П. И. Чајковског.

Концертирао је широм Европе и свијета у центрима као што су Париз (Salle Cortot), Лондон (Stainway hall),Берлин (Konzerthaus), Праг (Foerstersaal), Санкт Петербург (Mariinsky Concert hall), Беч (Konzerthaus), Тел Авив (Mann Auditorium), Милано (Società del Giardino), Лион, Ница, Казабланка, Марекеш,као и у Бразилу -Порто Алегре, Пелотас и Сао Хосе дос Кампос.

Као побједник конкурса Concerti in Villaу Вићенци дебитовао је пред америчком публиком наступајући у чувеној дворани Carnegie Weill hallу Њујорку.Концертирао је и широм Јужноафричке републике гдје је имао запажену турнеју од петнаест концерата укључујући реситале и наступе са оркестрима у Кејптауну (Baxter theatreи City Hall), Јоханесбургу (Linder Auditorium), Дурбану (City Hall), Блумфонтејну,Порт Елизабету, као и у Аустралији гдје је поред реситала у Сиднеју, Канбери и Мелбурну одржао и мастерклас на Универзитету Monashу Мелбурну.

Редовно наступа и као камерни музичар у дуу са виолончелистом Драганом Ђорђевићем са којим је остварио низ успјешних концерата на фестивалима у Србији (Cello fest, Ledamus, Фестивал гудача Сремска Митровица, Национална концертна сезона).У иностранству су имали веома запажене наступе на фестивалимау Санкт Петербургу (Contemporary Piano Faces) у концертној сали Марински театра, Вечери на Гричу у Загребу, фестивалима у Љубљани, Котору итд.

Натупао је и са члановима ансамбла Liaisonиз Мелбурна као и са разним солистима као што су Стефан Миленковић, Јанош Балинт (флаута), Дејан Гаврић (флаута), Давид Кастро-Балби (виолина), Ерик Крамб (виолина), Биљана Китановић (виолина). Са француским пијани-стима Мишел Далбертоом и Жан Бернар Поми-јеом и оркестром из Бретање извео је Моцартов троструки клавирски концерт на престижним фестивалима у Рену и Лилу (Lespianos de nouveau siècle).

Побједник је више конкурса у Француској (Nikolai Rubinsteinу Паризу, Rencontre internationale de piano au Mée-sur-Seine, TIMMarseille). Добитник је четврте награде на такмичењимаCiudade do Portoу ПортугалуиPaderewskiу Пољској, те треће награде као и награде публике и награде за најбоље извођење романтичног комада на Међународном пијанистичком тамичењуSouthern Highlandsу Боралу (Аустралија). Био је полуфиналиста такмичења у Кливленду (САД), Frederyk Chopinу ВаршавииClara Haskilу Швајцарској.

Наступао је са Београдском филхармонјом, Симфонијским оркестром Радио Телевизије Србије, Оркестром Прашке опере, Симфонијским оркестром театра Olimpico, Симфонијским орекс-тром града Волонгонга, Поморском Филхар-монијом, Бањалучком Филхармонијом, Камер-ним оркестром Душан Сковран, Симфонијским оркестром Camerata Serbicaи диригентима: Антон Нанут, Даринка Матић Маровић, Биљана Радовановић, Јанош Фурст, Мартињо Лутеро, Емануел Сифер, Омри Хадари и другима. Снимао је за радио и телевизијске канале у Јапану, Бразилу, Мароку, Канади, Пољској, Израелу.

Владимир Милошевић је завршио основно и средње музичко образовање у Лесковцу у класи проф. Миле Вељковић, а затим  је наставио студије на Факултету музичке уметности у Београду гдје је дипломирао и магистрирао у класи проф. Невене Поповић. Усавршавао се на пијанистичкој академијиIncontri col Maestroу Имоли (Италија) у класама Лазара Бермана и Мишел Далбертоа, и у Паризу наEcole Normale de la Musique. Похађао је курсеве код еминентних пијаниста Золтана Кошича, Франсоа Рене Дишабла, Наума Штаркмана, Ари Вардија. Запослен је на Факултету музичке уметности у Београду у звању ванредног професора.

Програм:
Л. ван Бетовен:
2 Ронда оп.51, Ц-дур и Г-дур

Р. Шуман:
Лептири, оп.2

Ф. Лист:
Соната ха-мол

Share