Концерт Весне Рилак – Станимировић и Христине Вуковић

У Концертној дворани Банског двора 11.04.2012. године у 20,00 часова одржаће се концерт
Весне Рилак – Станимировић (виола) и Христине Вуковић (клавир).

PROGRAM

Robert Schumann: Märchenbilder
Nicht schnell
Lebhaft
Rasch
Langsam,mit melanchonischen Ausdruck

Darius Milhaud: Quatre visages
La  Californienne
The Wisconsonsonian
La Bruxelloise
La Parissiene

Pauza

Johannes Brahms: Sonata f-moll, Op.120  Nr.1
Allegro appassionato
Andante un poco Adagio
Allegro grazioso
Vivace

Astor Piazzolla: Le Grand Tango

 

BIOGRAFIJE

Vesna Rilak-Stanimirović, vanredni profesor viole na Fakultetu umetnosti u Nišu

Diplomirala je i magistrirala na FMU-Skoplje u klasi prof. Ljubomira Gospodinova.
Dobitnik je više prvih republičkih i saveznih nagrada u ex Jugoslaviji. Učesnik mnogih medjunarodnih muzičkih kampova, član Svetskog omladinskog orkestra, čiji je pokrovitelj UNESKO (Berlin 1981- solista Jehudi Menjuhin).

Bila je član Makedonskog kamernog orkestra sa kojim je nastupila  na Dubrovačkim letnjim igrama i festivalu Ohridsko leto. Snimala za RTV-Skopje.

Usavršavala se kod prof. Ognjana Stančeva-Sofija.

Član simfonijskog orkestra RTV Ljubljana sa kojim je svirala preko 200 koncerata
u Sloveniji, Hrvatskoj, Srbiji, Madjarskoj, Bugarskoj, Poljskoj, Austriji, Nemačkoj, Italiji. Saradjivala sa velikim brojem Evropskih dirigenata i solista.

Vođa viola u Simfonijskom orkestru Niš, učestvovala na svim premijernim i pedagoškim koncertima.

Vođa viola gudačkog kamernog orkestra KPGT,  svirala  na koncertima u Srbiji, Crnoj Gori i Bugarskoj. Vođa viola gudačkog kamernog orkestra Costantinus, sa kojim je nastupala na koncertima u Srbiji, Makedoniji i Bugarskoj.

Sa pijanistkinjom Hristinom Vuković, vanrednim profesorom Fakulteta umetnosti solistički nastupa u poslednjih deset godina. Održale su veliki broj koncerata u zemlji i učestvovale na mnogim festivalima.

 

Hristina Vuković, vanredni profesor klavira na Fakultetu umetnosti u Nišu

Završila je osnovne i postdiplomske studije na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu sa najvišim ocenama.

U toku školovanja dobitnik je više republičkih i saveznih nagrada na takmičenjima u bivšoj Jugoslaviji. Nakon završenih studija bavi se pedagoškim radom i radila je u svim nivoima obrazovanja – u nižoj i srednjoj Muzičkoj školi u Nišu, zatim Višoj muzičkoj školi, a poslednjih osam godina radi na Fakultetu umetnosti u Nišu. Trenutno je u zvanju vanrednog profesora na Katedri za klavir, gde predaje glavni predmet.

Još od studija aktivno svira u različitim kamernim sastavima i saradjivala je sa muzičarima različitih profila. U karijeri ima mnogo nastupa, na desetine takmičenja i solističkih koncerata gde je bila umetnički saradnik duvača, gudača i solo pevača. Svirala je u mnogim gradovima Srbije, u Makedoniji, Grčkoj, Austriji, u toku 2000-2001 godine radila je kao klavirski saradnik u Firenci i tokom tog perioda imala nekoliko koncerta sa violinistima u Italiji i Nemačkoj.

Poslednjih deset godina nastupa sa violistkinjom Vesnom Rilak – Stanimirović. U toku te saradnje svirale su na mnogim festivalima i imale koncerte u svim većim gradovima Srbije.

 

Share