Концерт Ведранe Стојић (клавир)

У Концертној дворани Банског двора 24. маја 2013. године (петак)  у 20,00 часова одржаће се концерт Ведранe Стојић (клавир).

ПРОГРАМ

J.S.Bach – Conterto d mol (Marcello)

J.Haydn – Varijacije f mol

F.Chopin – Nocturno cis mol,op 27 br 1

P.I.Tchaikovski – Kanzoneta Juni i Valcer iz baleta Uspavana ljepotica
Aleksandra Vidaković Pereula- violina
Mirjana Bubić – viola
Vedrana Stojić – klavir

F.Liszt – Dante sonata

***

BIOGRAFIJA

p_vedrana_biografijaVedrana Stojić je rođena 24.5.1988. u Banjoj Luci. Osnovno i srednje muzičko obrazovanje stiče u muzičkoj školi “Vlado  Milošević” u Banjoj Luci u klasi profesora Vere Gajanović i  Branke Kuzmanović. U tom periodu je učesnik  brojnih takmičenja, gdje osvaja veoma mnogo prvih i specijalnih nagrada u disciplinama klavir solo, klavirski duo i  vokalno-instrumentalni duo. Bila je korepetitor školskog hora i orkestra. U okviru obilježavanja jubileja 70 godina rada muzičke škole “Vlado Milošević,” snimila je numeru za CD na kojem se nalaze djela domaćih autora.

Diplomirala je na Akademiji umjetnosti Banja Luka u  klasi prof. Nevene Popović i iza sebe ima već 6 međunarodnih nagrada. Osvojila je drugu nagradu u disicplini klavir solo na međunarodnom takmičenju „Banjalučki bijenale“ u maju 2008. godine, zatim u oktobru iste godine takođe drugu nagradu u Italiji na međunarodnom takmičenju „La citta di Cortemilia.“ Par mjeseci nakon toga, u februaru, uslijedila je prva nagrada u disciplini klavir solo na međunarodnom takmičenju „Promenada mladih pijanista“ u  Beogradu. Takođe, učestvovala je na prestižnom međunarodnom takmičenju u Rimu. Veliki akcent stavila je i na kamernu muziku. U disciplini klavirski duo, osvaja treću nagradu takođe u Beogradu na međunarodnom takmičenju Davorin Jenko, zatim prvu nagradu na međunarodnom takmičenju „Banjalučki bijenale“ u disciplini klavirski duo, a drugom nagradom bila prvoplasirana na prestižnom međunarodnom takmičenju „Val Tidone“ u Italiji u disciplini klavir solo. Učestvovala je na brojnim masterclass-seminarima, koje su održavali izuzetni klavirski autoriteti, kao što su Vladimir Ovčnjikov (Konzervatorijum Tscahikovsky,Moskva), Vladislav Kovalski (New  York), Nevena Popović (red. prof. Fakulteta muzičke umjetnosti u Beogradu), Nataša Veljković (Bečki konzervatorijum), Marina Horak (Slovenija). Takode, član je kamernog ansambla „Belcanto“ od samog osnivanja. U decembru 2010-te godine nastupala je kao solista sa Banjalučkom filharmonijom, i samim tim je bila prvi student Akademije umjetnosti koji je kao solista nastupao sa pomenutim orkestrom. Studije je zavrsila izuzetnim prosjekom ocijena, i proglašena je za studenta generacije Akademije umjetnosti Banja Luka.

Završila je master studije klavira na Fakultetu muzičke umetnosti Beograd, u klasi red. prof. Nevene Popović. Završni ispit master studije izvela je i na pozornici Banskog dvora ponovo kao solista Banjalučke filharmonije. Od septembra prošle godine profesor je klavira u osnovnoj i srednjoj muzičkoj školi “Vlado Milošević” Banja Luka.

Share