Концерт ученика Музичке школе „Владо Милошевић“- Јована Раљић, виолина

У Вијећници Банског двора 07.05.2012. године у 20,00 часова одржаће се концерт ученика Музичке школе „Владо Милошевић“. Концерт Јоване Раљић, виолина, Клавирска сарадња: Сања Шеранић Гост: Јован Кочић Програм: Saint Saens, Vitali, Vivaldi, Uhlik, Schubert…

 ***

Po drugi put, violinistkinja Jovana Raljić priprema solistički koncert na kojem će se svojim virtuozitetom na violini predstaviti našoj publici.

Jovana Raljić je završna godina violine SMŠ „Vlado Milošević“ u klasi Biljane Radulović i 3. godina solo-pjevanja u klasi Karoline Mihajlović. Sa svojim talentom i napornim radom, ostvarila je brojne Prve i Specijalne nagrade, priznanja, kako u oblasti violine tako i pjevanja. Mnogi je pamte po dvostrukoj pobjedi na „Đurđevdanskom festivalu“ ali rijetki znaju da je sa svojom violinom dosad proputovala skoro pola Evrope i išla na brojna internacionalna takmičenja. Sad se sprema za svjetsko takmičenje u Njemačkoj. Jedno od najzapaženijih uspjeha je nastup u Bečkoj koncertnoj dvorani u septembru „Musikverein“ koja je rezidencija čuvene Bečke filharmonije. Do tamo je došla posredstvom ljetnog seminara eminentih članova Bečke filharmonije (Peter Götzel, Volkhard Steude- koncert majstor Bečke filharm.) na kojem je izabrana među 10 najboljih violinista iz cijelog svijeta. Njeni uspjesi je vode do Bečkog univerziteta koji po prvi put ne predstavlja samo san već blisku budućnost. Najmlađi je član Banjalučke filharmonije (1. violina) sa kojom je koncertirala u Švedskoj, Italiji i nedavno u Grčkoj. Sada se sprema za solistički nastup s Filharmonijom na kojem će izvesti Vivaldi „Ljeto“. Na koncertu će se predstaviti djelima kompozitora koji su doveli violinističku literaturu do samog vrhunca, a to su Saint-Saens, Vitali, Vivaldi, Uhlik, Schubert… Gost-Jovan Kočić, harmonika (osvajač mnogobrojnih priznanja na internacionalnim takmičenjima). Pozvani ste na sat vremena odlične muzike u izvođenju Jovane Raljić na violini uz kvalitetnu klavirsku saradnju prof. Sanje Šeranić.

Share