Концерт ТАМО ГДЈЕ ЉУБАВ ПОЧИЊЕ

У Концертној дворани Банског двора 28. марта 2019. године (четвртак) у 20.00 часова одржаће се концерт ТАМО ГДЈЕ ЉУБАВ ПОЧИЊЕ, Андреј Пуцаревић – вокал и гост Арсен Чаркић – клавир.
Бесплатне позивнице за концерт сви заинтересовани могу преузети на билетарници Банског двора од четвртка, 21. марта 2019. године.

Андреј Пуцаревић (Бања Лука, 04. децембар 1978.), БиХ – босанскохерцеговачки је пјевач рок-а, поп-а и забавне музике.

Андреј се врло рано почео бавити музиком, а прве наступе у популарним бањалучким локалима, имао је са непуних 15 година (1993.).

Своју соло каријеру започео је 1996. године, са пјесмом „Као да је јуче било“, на тада популарном Видовданском фестивалу у Бањалуци, у чијем жирију се, поред осталих, налазио и познати београдски композитор Корнелије Ковач, који је том приликом запазио Андрејeв таленат, те му понудио сарадњу у Београду. На Видовданском фестивалу Андреј је освојио Прво мјесто за „Награду публике“ и „Награду за интерпретацију“. Обзиром да је тада био веома млад, Андреј није прихатио позив од Корнелија Ковача, те је остао у свом родном граду.

1999. Андреј учествује на чувеном фестивалу Шлагер Сезоне, на којем се такође бирала и пјесма за Евровизију. Андреј је био први бањалучки пјевач који је пробио лед и наступио на овако важном фестивалу. Изводио је пјесму „Сузе за крај“, заједно са Романом Панић, као пратећим вокалом. Пјесма Сузе за крај је у врло кратком периоду постала регионални хит, а Андреј врло брзо постаје један од најтраженијих пјевача у БиХ. Осим Андреја, на овом такмичењу учествовали су и Дино Мерлин & Беатрице, Сеад Мемић-Вајта, Хари Мата Хари, Игор Вукојевић, Сарајевска Ружа, Жељка Катавић Пиљ, Дражен Жерић-Жера и многи други.

2000. године учествује у такмичењу Избор пјесме БиХ за пјесму Евровизије са пјесмом „Прича се“ (текст/музика Момо Никић, аранжман Душан Шестић)

До 2001. не пролази ни један фестивал без Андрејовог учешћа. Услиједио је Бихаћки Фестивал на којем Андреј наступа са пјесмом „Само се окрени“. Убрзо затим слиједи и Интернационални Фестивал Подгорица 2001, гдје наступа са дуетском пјесмом „Нем“ заједно са београдским пјевачем, кантаутором Оливером Стоиљковићем. Поред Андреја и Оливера наступали су и Тоше Проески, Кнез, Фанки Џи и многи други. Пјесма муњевито постаје хит у цијелом региону.
Недуго затим, учествује и на фестивалу Сунчане Скале са пјесмом Нека се небо отвори.

Пред крај исте године издаје свој први албум под називом „Андреј“, за тада активну издавачку кућу у скопу НТВ – Независна Радио Телевизија. На промоцији албума која се одржала у популарном бањалучком клубу „Кајак“, присуствовали су Романа Панић, Оливер Стоиљковић, Иван Гавриловић, Амир Казић – Лео, Санди Ценов.

2002. године Андреј Осваја награду за поп пјевача године, на популарном Оскару Популарности. Такође, номинован је за „Албум Године“ на престижном такмичењу „Награда Даворин“ 2002.

2003. године учествовао је као гост на концерту Кемала Монтена у дуетској пјесми Далеко у Дворани Борик у Бањалуци и на наступу Гоце Тржан са пјесмом 1200 миља у бањалучкој дискотеци Мјузик Хол.

Тренутно Андреј ради и снима материјал за нови албум а његови наступи су и даље запажени и тражени како у БиХ, тако и у осталим земљама (Швицарска, Чешка, Шведска, Хрватска, Србија и многе друге).

Share