Концерт Сњежане Поповић Вулета, клавир и Жељке Јованић, клавир

У Концертној дворани Банског двора 04. децембра 2012. године (уторак) у 20,00 часова одржаће се концерт Сњежане Поповић Вулета, клавир и Жељке Јованић, клавир.

Гост концерта: Динко Благојевић

 

ПРОГРАМ: Жељка Јованић и Сњежана Поповић Вулета К. Дебиси: Линдараја J. С. Бах: Соната  Г-дур

 Динко Благојевић Ф.Шопен: Полонеза Ас-дур, оп. 53 Ф.Лист: Друга мађарска рапсодија

– пауза –

Жељка Јованић и Сњежана Поповић Вулета В. Лутославски: Варијације на Паганинијеву тему П. И. Чајковски: Свита „Крцко Орашчић“ – Увертира – Марш – Плес шећерне виле – Руски плес – Арапски плес – Кинески плес – Плес пастира – Валцер цвијећа

***

Сњежана Поповић  Вулетарођена је 1976. године у Загребу. Основно и средње музичко образовање стекла је у музичкој школи ‘Владо Милошевић’ у Бањалуци, у класи професора Бранке Кузмановић. Дипломирала је 2000. године, а магистрирала 2010. године на Факултету музичке уметности, у Београду, у класи професора Дубравке Јовичић. Учесник је манифестације Балкан Арт у Италији, 2002. године, гдје је на концертима у Риму и Торину представила композиције домаћих аутора. Снимци дјела Баха, Рахмањнов, Листа, Албениза, Михајловића емитовани су на Радио Београду и Радио Бањалуци. Наступила је као солиста у оквиру интернационалног музичког фестивала ‘Неи суони деи луогхи’ у Италији 2010. године. Усавршавала се на мајсторским курсевима Константина Богина, Наташе Вељковић и Арбо Валдме. Наступала је у више концертних простора : Галерија Културног Центра, Галерија САНУ, Галерија Задужбине Илије М. Коларца –  Београд, Музеј Савремене умјетности, КЦ Бански  Двор, Културни Центар Градишка, идр… Тренутно ради на Академији умјетности, у Бањалуци, у звању доцента. Наступа као солиста и члан камерних састава.

 ***

Жељкa  Јованићрођена je 1983. године у Загребу. Завршила је клавирски и теоретски одсјек у средњој музичкој школи ,,Мокрањац” у Београду, у класи проф. Жељке Воркапић. У средњој школи била је ђак генерације и најбољи дипломац на одсјеку за клавир. Дипломирала је и магистрирала  клавир у класи проф. Невене Поповић, на Академији умјетности у Бањалуци са највишом оцјеном. Током школовања наступала је на многим такмичењима, концертима, семинарима и другим културним манифестацијама, од којих се издвајају: Прва награда 1998. године на Фестивалу талената музичких школа у Пожаревцу, Друга награда на клавирском такмичењу музичке школе „Јосип Славенски“ у Београду 2000. године, исте године Трећа награда на пијанистичком такмичењу у Нишу, Друга награда на републичком такмичењу у категорији клавирског дуа 2002. године, исте године Међународно такмичење пијаниста у Шапцу трећа награда, и 2006. године Специјална награда  на Међународном такмичењу пијаниста у Нишу у категорији клавирски дуо (са Маријом Шестић). Поред поменутих награда Жељка Јованић наступала је у Музичкој галерији Коларчеве задужбине, Атријуму Народног музеја у Београду, сали Руског дома, сали Београдске филхармоније, сали „Мокрањац“,  Банском двору у Бањој Луци, сали КЦ „Градишка“. Наступала је као солиста са оркестром ВЈ ,,Станислав Бинички” 2001. године. Снимила је три нумере за CD који је издат 2004. године, поводом 70-годишњице оснивања Музичке школе „Владо Милошевић“. Жељка Јованић била је члан трија „Бански двор“ са којим је одржала неколико цјеловечерњих концерата у Републици Српској. Усавршавала се на мајсторским курсевима код проф. Александра Шандорова, Константина Богина,  Наташе Вељковић, Арбо Валдме. Тренутно ради на Академији умјетности у Бањој Луци као стручни сарадник-корепетитор, на катедри за гудаче и дуваче.

 ***

Динко Благојевић рођен је 1975. године у Градишци. Нижу музичку школу завршава у Градишци у класи проф. Фатиме Гушић а средњу музичку школу у Бањој Луци те Земуну у класама проф. Бранке Кузмановић и Зоране Грбић. Дипломирао је на Факултету музичке умјетности у Београду у класи проф. Невене Поповић. Магистрирао је на Академији умјетности Бања Лука у класи истог професора. Усавршавао се на мајсторским курсевима професора Душана Трбојевића, Невене Поповић, Жан – Клод Пенетијеа и Александра Сердара. Од 1999. године запослен је на Академији умјетности у Бањој Луци гдје је активан на предмету Познавање клавирске литературе најприје као асистент а затим и као доцент.

Share