Концерт „Rock Simfonija“

У Концертној дворани Банског двора 25. октобра 2014. године (субота) у 20,00 часова, биће одржан концерт „Rock Simfonija“  – Премијера, а 26. октобра 2014. године (недјеља) у 20,00 часова биће одржана реприза концерта.

Учествују: чланови рoк састава Tupas Mene, студенти Академије умјетности Универзитета у Бањалуци, професори и ученици Средње музичке школе „Владо Милошевић“ Бањалука, вокални извођачи из група Bandaneon Square, Acoben Electric, Lady D, Vanja the Frog и Brutal Protest.

***

Комплетан  пројекат „Рок симфонија“ је усмјерен ка концертном наступу и извођењу популарних рок хитова у класичној композицији, а у комбинацији рок групе са вокалним извођачима, симфонијским оркестром и хором. Сама идеја је инспирисана многобројним рок симфонијама у свијету које су забиљежиле велики успјех, а које уједно одају почаст свим познатим и безвременским рок хитовима. У последњих  20 – 25 година није познато да се изводила нити једна рок симфонија овог типа на просторима БиХ, што само по себи даје „тежину и величину“ овом пројекту.

Током извођења наступaће  преко педесет музичара и вокалних извођача, док ће у самој продукцији и техничкој подршци учествовати више од 35 чланова.

Репертоар „Рок симфоније“ се састоји од рок класика који су обиљежили прошли вијек те неки који ће обиљежити овај.

Симфонију са бендом чини:

1.         Секција од 20 гудача
2.         Секција од 5 дувача
3.         Хор од 15 чланова
4.         Перкусије
5.         Рок бенд ( гитара,бас, бубањ)
6.         Клавир
7.         Клавијатура
8.         6  вокала

Музичари који  учествују у овом пројекту су чланови рок састава Тупас Мене,  студенти  Академије умјетности Универзитета у Бања Луци, професори и ученици Средње музичке школе „Владо Милошевић“ те  вокални извођачи из група Bandaneon Square, Acoben Electric, Lady D, Vanja the Frog и Brutal Protest.

Премијера овог концерта ће се  одржати у  Банском двору-Културном центру, у Концертној дворани у суботу 25.  октобра 2014. године, а реприза у недељу 26. октобра 2014. године са почетком у 20 часова.

Бесплатне позивнице за концерт се могу подићи на портирници Банског двора-Културног центра,  од 20. октобра 2014. године, од 08,00 до 21,00 час.

plakat

Share