Концерт „Пут ка Белканту“-пут ка лепом певању

У Концертној дворани Банског двора 07. маја 2015. године (четвртак) у 20,00 часова, у оквиру Дана Владе С. Милошевића, одржаће се концерт „Пут ка Белканту“-пут ка лепом певању,
Студенти Факултета музичке уметности Универзитета у Београду,
Катедра за соло пјевање,
Класа:Никола Китановски,

plakat

***

Пут ка Белканту

 Никола Китановски, оперски пјевач и професор соло пјевања на Факултету музичке уметности Универзитета уметности у Београду, осмислио је и 2006. године покренуо пројекат „ПУТ КА БЕЛКАНТУ“, помоћу којим до данас пружа могућност младим пјевачима (прије свега актуелним и дипломираним студентима из његовe класе, али и одабраним студентима из класа његових колега са ФМУ) да јавним наступима осигурају своје новостечене вјештине и знања из области умјетничког пјевања.

До сада је на 30 различитих концерата учешће узело више од 30 младих умјетника, који су на тај начин промовисали и оперску умјетност и соло пјесме како иностраних, тако и домаћих композитора.

Године 2009. овом „каравану“ се прикључује и пијаниста Миливоје Вељић, који својим ентузијазмом и посвећеним радом у припреми пјевача и програма доприноси подизању квалитета наступа и постаје сигуран ослонац и подршка пјевачима на путу ка лијепом пјевању.

Пројекат „ПУТ КА БЕЛКАНТУ“ је прихваћен и подржан од стране многих градова у Србији, а неки од њих су више пута били домаћини концертима из овог циклуса (попут Београда, Новог Сада, Сомбора, Кикинде, Вршца, Зрењанина, Краљева, Крушевца, Параћина, Јагодине, Ћуприје, Ваљева и Ниша).

У сарадњи са Уметничким ансамлбом Министарства одбране Републике Србије „Станислав Бинички“ одржано је осам целовечерњих оперских гала концерата.

 ***

Пут ка БЕЛКАНТУ 

Концерт соло пјесама и оперских арија
професор  Николa КИТАНОВСКИ  ФМУ Београд
професор Дуња СИМИЋ  АУ Бања Лука
 и пијанистa Миливоје ВЕЉИЋ  ФМУ Београд

 

Ана СТАНКОВИЋ, сопран (3. г. ФМУ)
Мирјана МАТИЋ, сопран (3. г. ФМУ)
Марија ЧУПОСКУ, сопран (1.г. ФМУ)
Ана МАРЧЕТИЋ, сопран (1.г. ФМУ)
Тијана КРИВАЈА, сопран (1.г. АУ Бања Лука)
Милица ЈЕЛИЧИЋ, сопран (1.г. АУ Бања Лука)
Вања  БИСЕРЧИЋ, тенор (2.г. ФМУ)
Младен ПРОДАН,  тенор (2.г. ФМУ)

Share