Koncert Palladio String Quartet

U Koncertnoj dvorani Banskog dvora 14. maja 2018. godine (ponedjeljak) u 20.00 časova održaće se koncert Palladio String Quartet.
Besplatne pozivnice za koncert svi zainteresovani mogu preuzeti na biletarnici Banskog dvora od ponedjeljka 07. maja 2018. godine od 10.00 časova.

Palladio String Quartet je osnovan 2016. godine sa željom da publici predstavi nikad uzbudljiviji zvuk klasičnih instrumenata prilagođen pop, rok i filmskom stvaralaštvu, uz neobilazna djela klasične muzike. Iste godine su u studiju snimili pet obrada bezvremenskih hitova poput “Viva la vida”, “Pompeii“, “Chandelier” i “Without you”. Nakon što je imao priliku da ih posluša na “Youtube” kanalu, američki kompozitor Dejn Brajn Frejzer izrazio je želju da postanu dio jedne sjajne globalne priče i da zajedno sa “Youtube” orkestrom odabranih muzičara iz cijelog svijeta snime njegovu kompoziciju “To have courage”. Saradnja je uspješno realizovana te je Palladio dao i svoj muzički doprinos ovom velikom projektu.
Nezaobilazna je i saradnja sa poznatom banjalučkom pjevačicom Vanjom Mišić gdje su kao kvartet u studiju snimili njene dvije autorske pjesme: “Prstima” i “Poslije ljubavi”. Zajedno sa etno grupom “Trag” su nastupili i u beogradskom Sava centru. U martu 2017. godine bili su gosti na koncertu kvarteta “Libertango” u Banskom dvoru. Svi članovi kvarteta su ujedno i članovi Banjalučke filharmonije, a pojedini među njima i orkestra Rok simfonije. Naročito je zapažen njihov cjelovečernji koncert u “Art dvorištu” Banskog dvora u Banjaluci, te “Veče Palladia” koje je održano u maju iste godine.
U sklopu manifestacije “Svjetski dan muzike” koja je održana u junu 2017. godine na tvrđavi Kastel, su zajedno sa ženskim kamernim horom “Banjalučanke” održali jedan od većih koncerata, kojom prilikom su pred više hiljada ljudi izveli i nekoliko solo numera. U februaru 2018.godine održani su koncerti u Prijedoru i Gradišci.
Gudački kvartet “Palladio” čine:
Milana Smiljanić – violina,
Renata Kaurin – violina,
Kristina Moconja – viola i
Ozren Četković – violončelo.
Svi članovi kvarteta su ujedno i profesori u muzičkim školama u Banjaluci, Prijedoru i Gradišci i jedan od članova je asistent na Akademiji umjetnosti u Banjaluci. Pored toga što sviraju i obrazuju buduće svirače, svi članovi pohađaju i master studije.

Share