Концерт нишког састава EL JAZZYRА/ЕЛ ЏЕЗИРА у У Арт дворишту Банског двора

 У Арт дворишту Банског двора 15.јула (субота) 2023. године одржаће се концерт нишког састава EL JAZZYRА/ЕЛ ЏЕЗИРА.

Бесплатне позивнице могу се преузети на билетарници Банског двора од петка 7. јула у периоду од 12.00 до 18.00 часова, сваким радним даном осим викендом.

Овај састав чине:

DJ zarEz – Жарко Марковић
DJ Joy – Александар Милојковић
Клавијатуре – Владимир Јеленковић
Гитара – Владимир Владика Благостављевић
Саксофон – Андрија Ћирић
Тромбон – Марко Касумовић

Перкусије – Ђорђе Хартл

Наступи уживо нишког састава EL JAZZYRA доносе јединствену атмосферу истовременог затезања и попуштања енергије, при којој публика плеше у ритму са различитим инструменталистима на гитари, саксофону и клавиру који се комбинују са DJ сетом.

Честе импровизације, хармонске промјене и широк опсег музичких жанрова (џез, фанк, диско, дип хаоус) чине ову комбинацију динамичном и енергичном. Спој инструмената уживо и андерграудн хаус звука који неодољиво привлачи масу у клубове. Концепт live act наступа је у Србији још увијек риједак, али пошто не зависи од говорног подручја, омогућава добрим музичарима и ауторима продор и у друге земље, што EL JAZZYRI полази за руком.

Овај састав никад не звучи исто, стога је прилагодљивост у оквиру електронске музике, са примјесама јазза, фанка и соула још једна одлика овог бенда који је стално добар у својој несталности.

Share