Концерт – Марија Глуваков Меденица, клавир

У Концертној дворани Банског двора 21. октобра 2016. године (петак) у 20,00 часова одржаће се концерт – Марија Глуваков Меденица, клавир.

img_20161019_082218-web

Пијанисткиња Марија Глуваков Меденица је рођена у  Сенти, 03.04.1973. године. Дипломирала је и магистрирала клавир на Факултету музичке уметности у Београду, у класи проф.Милоша Ивановића, а специјализирала камерну музику у класи проф. Оливере Ђурђевић. Усавршавала се на мајсторским курсевима код Душана Трбојевића, Арба Валдме, Оливере Ђурђевић, Сергеја Дорењског и Андреја Писарјева, као активан учесник. Више пута награђивана на републичким и савезним такмичењима, добитник је  и награде из фонда Рaдмиле Ђорђевић (за камерну музику), као и награде из фонда Слободанке Милошевић Савић, које додељује ФМУ најбољим и најперспективнијим младим пијанистима. Најзначајније је учешће и награда на међународном такмичењу у Риму, после чега је услиједио позив проф. Соломона Миковског (Микowsky) за усавршавање у Њујорку, на Manhatten School of Music. Учествовала је на музичким свечаностима БЕМУС, НОМУС, међународним фестивалима Donne in musica (као извођач и члан жирија) и ClarinetFest (Асизи, Италија) и више пута наступала као солиста са Симфонијским оркестром „Станислав Бинички“ и Камерним оркестром „Корнелије“. Остварила је многобројне снимке за радио и ТВ. Године 1996. примљена је у чланство  Удружења музичких уметника Србије. Уврштена je  у Српски  Who is Who ( Завод за уџбенике, Београд, 2013).

Мр Марија Глуваков Меденица ја предавала као асистент Катедре за клавир на ФМУ у Београду (1998-2004) и као стручни сарадник на Факултету уметности у Косовској Митровици (2004-2008). Од 2008.године на Факултету уметности предаје у звању доцента,а од 2015. године у звању ванредног професора за умјетничку област Клавир.

*     *     *

П Р О Г Р А М

Волфганг Амадеус Моцарт: Соната КВ 457, це-мол
                                                      Molto Allegro
                                                      Adagio
                                                     Allegro assai   

Сергеј Прокофјев: Соната бр.4, це-мол
                                    Allegro molto sostenuto
                                    Andante assai
                                   Allegro con brio, ma non leggie

Рајко Максимовић:  ГАМБИТ

Share