Концерт квартета „БарабаР“

У Концертној дворани Банског двора 13. августа 2020. године (четвртак) у 21.00 час одржаће се концерт квартета “BarabaR”.

Због тренутне епидемиолошке ситуације број мјеста у публици за сваки програмски садржај је ограничен на 50 посјетилаца. Обавезно је ношење заштитне маске и дезинфекција руку на улазу.

Бесплатне позивнице за концерт могу се преузети на билетарници Банског двора од 06. августа (четвртак), сваким даном осим недјељом у периоду  од 10.00 до 18.00 часова.

 

„БарабаР квартет“ чине Љубица Црнобрња (виолина), Огњен Јањанин (хармоника), Зоран Вујић (перкусије) и Филип Вукелић (клавир). Састав је основан у септембру 2018. године на иницијативу Љубице Црнобрње као потреба троје музичара да се изразе на један другачији начин и првобитно су наступали у поставци коју су чинили Љубица, Огњен и Зоран. Основна идеја била је изводити ауторску музику инсипирисану фолклором и етно елементима, али ипак засновану на нешто класичнијој, односно формалнијој хармонској основи. Временом, репертоар се проширио на валцере, танга, филмску музику као и обраде безвременских поп-рок хитова. Само име „БарабаР“ дошло је од истоимене ауторске композиције Љубице Црнобрње у којој се на занимљив начин прожимају народни мелос и ритам са класичном формом. Квартет који се састоји од инструмената као што су виолина, хармоника, клавир и перкусије има неограничене могућности изражавања што овај састав и чини јединственим.

Већ крајем 2018. године „БарабаР“ одржава концерт у Бањалуци, а у 2019. години и серију концерата у Босни и Херцеговини и Србији. Крајем 2019. године били су позвани да раде на пројекту “Ноте мог живота“ Иванке Јањанин. Тада су наступили као „БарабаР+“ гдје су им се на сцени придружили Марин Милутиновић (гитара), Предраг Ковачевић (бас) и Филип Вукелић (клавир). Недуго послије сарадње на поменутном пројекту Филип Вукелић постаје стални члан састава и својим посебним изражајем даје овом квартету један нови дах. Љето 2020. године је требало бити искориштено за фестивале у земљи и окружењу, али због ситуације која се десила и „БарабаР“ је морао да промијени своје планове те се тренутно вриједно ради на снимању ауторске музике.

Share