Концерт клавирског дуа МОКРАЊАЦ – Маја Ђого и Јулијана Шуловић

У Концертној дворани Банског двора 4. новембра  (четвртак) 2021. године у 20.00 часова одржаће се концерт клавирског дуа МОКРАЊАЦ – Маја Ђого и Јулијана Шуловић.

Бесплатне позивнице за концерт могу се преузети на билетарници Банског двора од петка 29. октобра сваким даном осим викендом у периоду од 12.00 до 18.00 часова.

МАЈА ЂОГО је рођена 9. 5. 1984. године, у Београду. Своје прве кораке у музици започиње у Украјини 1993. године. По повратку из иностранства завршава нижу музичку школу Владимир Ђорђевић у Београду, у класи проф. Јелене Филотић као ђак генерације. Средње музичко образовање наставља у СМШ Мокрањац, где је дипломирала, одсјек за клавир у класи проф. Божене Гринер и проф. Жељке Воркапић 2002. године, такође у Београду.

            Музичку академију Универзитета у Источном Сарајеву уписала је 2002. године у класи мр Јокут Михаиловић, ред.проф. и дипломирала 2007. године са просјечном оцјеном 9.27. Магистарске студије уписује и завршава у класи мр Александре Радосављевић, ванр.проф. са просечном оцјеном 9.80. Током школовања у нижој школи, средњој школи као и на основним студијама остварила је многобројне успјехе. Наступала је на разним концертима, такмичењима, фестивалима и семинарима где је освајала награде, дипломе и значајна признања. Похађала је Мајсторске курсеве код реномираних музичкох педагога: мр Александра Романић (Њемачка), мр Јокут Михаиловић, ред. проф. (Србија), мр Павел Нерсесјан (Русија), мр Александар Шандоров, ред. проф.(Србија), мр Јуриј Кот, мр Хинко Хаас (Словенија), мр Лили Петровић (Србија), мр Александар Сердар, ред. проф. (Србија), мр Невена Поповић (Србија), мр Михаил Резек (Чешка).

 Наступала је као солиста и у саставу студентског симфонијског оркестра МА УИС и МА УС, под диригентском палицом проф. Огњена Бомоштара. Поред солистичког аганжовања, наступала је и у камерним саставима и остварује сарадњу са многим колегама у Србији, Русији, Украјини, БиХ, Словенији и Аустрији.

            Поводом свечаности Дана Универзитета у Источном Сарајеву 2006. године, ректор Универзитета додељује Маји Плакету Универзитета, за изузетан успех (највиши укупан просјек) у току основних студија на Музичкој академији.

            У току цјелокупног школовања била је стипендиста: Општине Звездара – Београд, Министарства просвјете и културе РС, Министарства науке и технологије РС, те Општине Источна Илиџа.

За седамнаест година педагошког рада остварила је запажене резултате освојивши са својим ученицима преко 85 награда. Често је ангажована као члан жирија на међународним такмичењима и фестивалима. Активни је члан удружења Музичких/Глазбених и балетних педагога ФБиХ.

Запослена је као ванредни професор на Kлавирској катедри Музичке академије Универзитета у Источном Сарајеву.

ЈУЛИЈАНА ШУЛОВИЋ је завршила ниже и средње образовање у Музичкој школи ,,Јосип Славенски“ у Београду ( класа проф. Драгана Трајић). Факуктет Музичких уметности у Београду (проф. Игор Лазко и проф. Јасмина Гавриловић) и специјализацију и постдипломске студије на Конзерваторијуму ,,П. И. Чајковски“ у Москви ( класа проф. Михаила Воскресенског).

Добитник је више првих награда на националним такмичењима. Као солиста и камерни музичар наступала је на концертима и фестивалима у значајним културним центрима бивше Југославије (Београд, Загреб, Љубљана, Сарајево, Охрид…) као и у многим европским земљама ( Русија, Естонија, Велика Британија, Италија, Грчка, Румунија…).

Снимала је за Радио и Телевизију Београд, Радио и Телевизију Нови Сад и Радио Скопље. Аутор је, сненариста и водитељ музичких емисија на Радио телевизији Србије – циклуси о Моцарту, Брамсу, хронике БЕМУС-а, портрети великих великана као што су Ј. Башмет, Г. Кремер, Ј. Мајски…Снимила је и два компакт диска ( музика романтизма за клавир и чело и музика барока за виолину и клавир. Ангажована је као професор – корепетитор у СМШ ,,Мокрањац“ у Београду, и као ванредни професор на Музичкој академији Универзитета у у Источном Саарајеву, РС- БиХ.

Share