Концерт „Клавирски трио“ – хуманитарног карактера

У Концертној дворани Банског двора 21. маја 2014. године (сриједа) у 20,00 часова поводом 80. година постојања и рада Музичке школе „Владо Милошевић“одржаће се концерт „Клавирски трио“ – хуманитарног карактера.
Учествују:
Дејан Јанковић, клавир
Соња Војводић, виолина
Лидија Паулин, виолончело

Kонцерт Клавирског трија
је хуманитарни
тарног карактера!

 

Класична музика у борби за животе!
Добровољне новчане прилоге можете оставити на улазу
у 
Бански двор-Културни центар.
Новац сакупљен на овај начин биће уплаћен на рачун
Владе Републике Српске за поплавом угрожена подручја.

Министарства финансија Републике Српске
НЛБ Развојна банка а.д. Бања Лука
сврха дознаке: Рачун посебних намјена за помоћ поплављеним подручјима

Број рачуна: 562-099-80946823-10.

plakat

***

ПРОГРАМ

E. Grieg: Andante con moto

C. Franck: Kлавирски трио op.1 br.1
-Andante con moto
-Allegro molto
-Finale, allegro maestoso

A. Piazzolla: Љето

***

Соња Војводић – виолина (1990), Лидија Паулин – виолончело (1990) и Дејан Јанковић-клавир (1989) заједно свирају од 2005. године , под руководством професорице Биљане Јашић Радовановић, прво као ученици средње музичке школе у Бањој Луци, а након тога и као студенти на Академији умјетности у Бањој Луци. Током свог средњошколског образовања освојили су неколико награда на бројним такмичењима у земљи и иностранству: трећа награда на Међународном такмичењу Петар Коњовић у Београду (2005), прва награда на међународном такмичењу младих талената у Вал Тидоне-у (2006), прва награда на такмичењу музичких школа у Републици Српској (2007), прва награда на Међународном такмичењу Даворин Јенко у Београду (2007), апсолутни побједници Међународног такмичења Даворин Јенко у Београду (2010) и апсолутни побједници  Међународног такмичења у Крагујевцу Donne in Musica (2012). Одржали су преко десет цјеловечерњих концерата у земљи и региону (Бања Лука, Београд, Cormons, Chiopris Viscone, Manzano, Udine …). Такође су учествовали на бројним фестивалима у земљи и иностранству: Пролећни фестивал камерне музике – Београд (2006, 2007), А фест – Нови Сад (2009), Nei suogni dei luoghi – Сјеверна Италија (2010, 2011, 2012), Armonie in corte – Удине (2012), Sarajevo chamber music festival (2012), Тисин цвет (2012), те на значајним манифестацијама попут: Дани Владе С. Милошевића, Ноћ музеја, Свјетски дан музике… Наступали су у свим већим градовима Босне и Херцеговине, у свим важнијим концертним дворанама у Београду  (САНУ, Велика  дворана Коларчеве задужбине, Студентски културни центар, Галерија Прогрес, свечана сала Станковић), у Новом Саду (Синагога)… Усавршавали су се на мајсторским курсевима камерне музике код  Наташе Вељковић (Аустрија), Puella трија (Чешка), Manhattan string квартета (САД), Davida Finckela и Wu Han (САД), Дејана Суботића и других. Снимали су за националну телевизије Републике Српске и националну телевизију Србије.

Сви чланови ансамбла су активни солисти. Освојили су прве награде на многим међународним такмичењима и наступали у Босни и Херцеговини, Србији, Црној Гори, Хрватској, Словенији, Италији…

Share