Kонцерт ЈОВАН МАЉОКОВИЋ БАЛКАН САЛСА БЕНД

У организацији Банског двора – Културног центра 14. априла 2018. године (субота) у Концертној дворани у 20.00 часова одржаће се концерт – ЈОВАН МАЉОКОВИЋ БАЛКАН САЛСА БЕНД.
Концерт се одржава у оквиру манифестације „Прољеће у Бањалуци“ – прослава Дана Града Бања Лука.
Улазнице по цијени од 7 КМ могу се купити на билетарници Банског двора од четвртка 05 априла 2018. године од 10.00 до 18.00 часова.

Јован Маљоковић је познати београдски џез саксофониста, композитор и аранжер. Са својим оркестром је наступао на свим домаћим и бројним фестивалима у Европи, као и на Куби.

Један је од најплоднијих џез аутора у Србији. До сада је објавио дванаест ауторских албума од којих је последњи етно-џез албум „Душа танана“. Музика коју свира је веома препознатљива. То је фини спој џеза и традиционалне музике.

Маљоковић је од свог првог албума користио балканску музику у својим џез композицијама. “Етно музика је нарочит вид комуникације међу разноликим културама. То је могућност за људе широм света да се боље разумију. Као што свака регија има своју специфичну кухињу, она има и свој специфичан “музички сос”, рекао је Маљоковић у једном интервјуу.

Јован Маљоковић и његов Балкан Салса Банд представљали су Србију на бројним европским џез фестивалима. Издвајају се наступи на Rottweil Jazz Festival-u (Немачка), Фестивалима култура у Бечу и Луксембургу, Фестивалу Django Rajnhart (Reinhardt) крај Париза и, наравно, на престижном Montreux Jazz Festivalu (Швајцарска), гдје је око 2000 људи крај концерта дочекало на ногама. Године 2004. су, музички, представљали СЦГ на Олимпијади у Атини.

Маљоковић је један од оснивача Ваљевског џез фестивала. Овај фестивал траје већ двадесет пет година и једини је у Србији који окупља искључиво домаће џез музичаре.

Маљоковићје свирао на бројним албумима наших познатих поп и рок извођача. Оливер Мандић, Здравко Чолић, Бијело дугме, Вампири, Пилоти… само су неки од њих. Четири године је био солиста у оркестру Горана Бреговића, са којим је наступао на најзначајнијим европским сценама.

Компоновао је музику за позориште и телевизију.

Share