Концерт „JAZZ TRIO“

У Арт дворишту Банског двора 19. августа 2019. године (понедјељак) у 21.00 час одржаће се концерт састава “JAZZ TRIO”.

Овај трио чине виртуози на гитари, Владимир Тубић и Драган Табаковић из Бањалуке и Victor Da Costa из Бразила. Бесплатне позивнице за концерт могу се преузети на билетарници Банског двора од 12. августа (понедјељак) од 10.00 часова.

Владимир Тубић

Владимир Тубић осваја своје прво гитарско такмичење већ са шеснаест година, а затим слиједи богато музичко путовање проткано учењеми истраживањем музике у неким од најпрестижнијих институција за музичку едукацију. Безброј професионалних радионица, интернационалних пројеката, албумских гостовања, као и едукација на престижном Musician’s Institute у Лос Анђелесу и ултимативно студиј гитаре у Бечу, у класи проф. Кристијана Хавела, утицали су на то да се на најбољи начин споји таленат, рад и искуство. Показавши велику зрелост у звуку, Владимир је привукао много пажње музичке заједнице, посебно у онлајн свијету са редовним подкастима, бесплатним часовима и садржајима на својој и Yоутубе страници, које су пуне креативних примјера његовог уникатног приступа импровизацији у препознатљивом џез, фанк и бибоп стилу.

Виктор Да Коста

Виктор Да Коста, рођен је 1971. у Рио де Жанеиру, а гитару свира од своје једанаесте године. На Краљевски конзерваториј у Бриселу Виктор се уписао 1993. године и након двије године добио је прву награду за гитару, а 1999. године прву награду за хармонију. Свирао је са гитарским оркестром Philip Catherine, Marcia Maria, Marito Correa, Steve Houben, Philippe Aerts, Veber Iago и многим другим. Виктор тренутно предаје на Краљевском конзерваторијуму у Бриселу и на Музичкој академији Hoofdstedelijke.

Драган Табаковић

Драган Табаковић рођен је 1968. године у Бањалуци где је са шест година почео свирати гитару. Са двадесет година одлази у Грац, гђе је завршио студиј џез гитаре на Музичкој академији, те Музички конзерваториј у Ротердаму у Холандији. На његов рад утицали су музичари попут Wesa Montgomeryja, Joea Passa i Johna Coltranea. Наступао је са значајним џез умјетницима Аустрије, Њемачке, Словеније, Мађарске и Италије. Његов посљедњи комакт диск „Simple dance“ добио је веома позитивне критике.

Share