Концерт ИВАН ОТАШЕВИЋ (виолина) и НАТАЛИЈА МЛАДЕНОВИЋ (клавир)

У Концертној дворани Банског двора 18. новембра 2020. године (сриједа) у 20.00 часова публици ће се представити истакнути домаћи виолиниста ИВАН ОТАШЕВИЋ и угледна пијанисткиња из Београда НАТАЛИЈА МЛАДЕНОВИЋ.

Концерт ће бити одржан у оквиру програма 3. Интернационалног музичког фестивала „ЈЕСЕЊА СОНАТА ПЛУС“.

Бесплатне позивнице за концерт могу се преузети на билетарници Банског двора од 12. новембра (сриједа) у периоду од 12.00 до 18.00 часова, сваким даном осим недјељом. Број мјеста у публици је ограничен, а обавезно је ношење заштитне маске и дезинфекција руку на улазу.

Улазнице за првобитни термин овог  концерта који се требао одржати у октобру (10.10.) НЕЋЕ ВАЖИТИ и  за нови термин, те обавјештавамо све вас који евентуално још увијек имате старе улазнице да их можете вратити и замијенити на билетарници Банског двора сваког дана осим недјељом од 12.00 до 18.00 часова.

 

Иван Оташевић је рођен у Београду, гдје стиче основно и средње музичко образовање. Дипломирао је у класи проф. Уроша Пешића на Академији уметности Универзитета у Новом Саду, а затим магистрирао на Академији умјетности у Бањој Луци у класи проф. Марије Јокановић. Током школовања и студија учествује на бројним фестивалима  на којима осваја награде и признања. Своје солистичке концертне наступе и концертне наступе као члан симфонијских, камерних, домаћих и међународних оркестара, остварује у значајним концертним салама у земљи и иностранству: Србија, Република Српска, Босна и Херцеговина, Црна Гора, Сјеверна Македонија, Француска, Шведска, Финска, Мађарска, Италија, Грчка, Аустрија… Један је од оснивача Бањалучке филармоније. Од оснивања Бањалучке филхармоније ангажован је као умјетнички директор у управи, те као концертмајстор симфонијског и гудачког оркестра, а затим и извршни директор Бањалучке филхармоније са којом реализује и наступа на преко 150 концертних наступа у земљи и иностранству. Од 2005. године је ангажован на Академији умјетности Универзитета у Бањој Луци а тренутно  је предавач у звању ванредног професора на смјеру Виолина и руководилац је Катедре за гудачке инструменте.

Наталија Младеновић је рођена 1973. године у Самари (Русија). Од 1985. године похађала је Централну средњу специјалну музичку школу при Државном конзерваторијуму „П. И. Чајковски“ у Москви, гдје су њени професори били Владимир Буњин и Анатолиј Рјабов. Са седамнаест година је примљена на Московски Државни конзерваторијум „Чајковски“, гдје је студирала у класама Ларисе Дедове, Ирине Осипове и Јевгенија Малињина. Дипломирала је 1996. године са одличним успјехом. Од исте године живи и ради у Београду. На Факултету Музичке Уметности се запослила 1998. године, као умјетнички сарадник на Катедри за гудачке инструменте. Магистрирала је у класи Невене Поповић, а тренутно је на завршној години докторских студија клавира под менторством ред. проф. Лидије Станковић. Добитник је награда на међународним такмичењима „Петар Коњовић“ у Београду и „Рубинштајн“ у Паризу. Наступала је као солиста са оркестрима Самарске филхармоније, РТС-а, Умјетничким ансамблом „Бинички“, и диригентима А. Шуревим, Б. Суђићем, Д. Вилићем.

Share