КОНЦЕРТ ИБРИЦЕ ЈУСИЋА – ОД ШЕКСПИРА ДО СЕВДАХА – ОБИЉЕЖАВАЊЕ 60 ГОДИНА КАРИЈЕРЕ

У Концертној дворани Банског двора 11. априла (четвртак) 20204. године у 20.00 часова одржаће се концерт једног од најпознатијих кантаутора бивше Југославије ИБРИЦЕ ЈУСИЋА, а публика у Бањалуци биће у прилици да на овом концерту под називом ОД ШЕКСПИРА ДО СЕВДАХА заједно са овим изузетним музичким умјетником прослави 60 ГОДИНА ЊЕГОВЕ КАРИЈЕРЕ.

Улазнице по цијени од 20,00 КМ могу се купити од петка 29. марта на билетарници Банског двора, сваким радним даном осим викедном у перидоу од 12.00 до 18.00 часова.

Ибрица Јусић рођен је у Дубровнику 15. децембра 1944. године a награда Порин за животно дјело крунисала је његов дијамантни животни јубилеј. Импозантан и импресиван је број година умјетничког рада и присутности  Ибрице Јусића у музици и животу читавих генерација његове публике. Откако је прије 60 године први пут сјео и запјевао уз гитару на скалинама свог родног Дубровника, Ибрица Јусић са њих не силази. Од тог првог груменчића баченог у море, његов живот и каријера су кругови који се шире и шире. Од једног заљубљеног пара који је први стао и остао очаран његовим гласом, његова публика је непрестано расла. Био је то почетак освајања свијета непрекидном присутношћу, неуморним усавршавањем које траје до данас и надасве непопустљивом вјерношћу самом себи.

Почео је пјевати на скалинама у Дубровнику  Доминиканског самостана 1965. године. Од 1968. године наступа на фестивалима забавне музике. Од 1970. до 1972. године, па од 1979. наступао је у Паризу и другим земљама. Године 2014. обиљежио је 50 година каријере гостујући на најпрестижнијим позорницама свијета, као што су Опера у Сиднеју, Карнеги хол многи други. За вријеме свог боравка у Паризу наступио је у најпрестижнијим кабареима и на француској телевизији.

Ибрица Јусић са гитаром и псом на позорници и његов опус који је као жив организам снажног срца и крвотока који хучи силном вољом и љубављу, подједнако кроз његов глас и гитару, он и даље грли читав свијет својим шансонама, севдалинкама и популарним пјесмама које доноси публици и предаје будућности заоставштину непролазног сјаја новим нараштајима.

Share