Концерт “HENSCHEL QUARTETT”

У Концертној дворани Банског двора 10. октобра 2019. године (четвртак) у 20.00 часова одржаће се концерт гудачког квартета “HENSCHEL QUARTETT” из Њемачке.
“Концерт се одржава у оквиру 2. Интернационалног музичког фестивала „Јесења соната“.

Цијена улазница je 5 КМ, а могуће их је купити сваким радним даном, осим недјељом на билетарници Банског двора од 10:00 – 18:00 часова.

 

Овај етаблирани гудачки састав тренутно чине Криштоф Хеншел (Christoph Henschel, прва виолина), Евгенија Епштајн (Evgenia Epshtein, друга виолина), Моника Хеншел (Monika Henschel, виола) и Матијас Бајер Карлшој (Matthias Beyer- Karlshøj, виолончело).  У овој години квартет прославља јубилеј – 25 година постојања а у својој богатој каријери састав је освојио бројне награде на престижним међународним такмичењима у Евијану, Банфу, Салзбургу, као и  прву награду и златну медаљу на чувеном Међународном такмичењу камерне музике у Осаки. Успјешни дебији у свјетским музичким престоницама, укључујући хваљени BBC-јев пренос уживо, када су наступили као замјена за гудачки квартет Juilliard String Quartet, одвели су их у сам врх међународне камерне музике.  Хеншел квартет наступао је на службеној свечаности отварања Библиотеке AnnaAmalia у Веимару (УНЕСКО-ве свјетске баштине), те у Бриселу као амбасадор културе Савезне Републике Њемачке. Поред богате концертне активности, чланови Хеншел квартет се у континуитету баве педагошким радом, држећи предавања у  образовним институцијама свјетске класе, од Универзитета Иале у САД-у, до Краљевског Сјеверног музичког колеџа у Енглеској и Универзитета Мелбоурн у Аустралији.

ПРОГРАМ КОНЦЕРТА:

W. A. Mozart:

Gudački kvartet u C duru KV 465 „Dissonanzen“
Adagio
Allegro
Andante cantabile
Menuetto-Allegro
Allegro molto
 
 
Leoš Janáček:
Gudački kvartet No. 1.: “Kreutzersonata” (18′)
Adagio – Con moto
Con moto
Con moto – Vivo – Andante
Con moto – (Adagio) – Più mosso
 
***
 
Robert Schumann:
Gudački kvartet u A duru op.41/3
Andante espressivo-Allegro molto moderato
Assai agitato-Un poco Adagio-Tempo risoluto
Adagio molto
Allegro molto vivace
 
Share