Концерт гудачког оркестра Mузичке академије Универзитета у Сарајеву

У Концертној дворани Банског двора 14. маја 2014. године (сриједа) у 20,00 часова одржаће се концерт гудачког оркестра Mузичке академије Универзитета у Сарајеву.

***

Програм концерта Гудачког оркестра Музичке академије у Сарајеву

Димитри Шостакович  (1906 – 1975) Клавирски трио бр. 1 оп. 8 ц-мол
Алма Диздар, виолина
Луција Грегов, виолончело
Лејла Нурковић, клавир

Софиа Губаидулина  (1931- )Седам ријечи за виолончело, хармонику и гудачки оркестар
Оче, опрости им, јер не знају шта чине
Жено, ево ти сина! – Сине, ево ти мајке!
Заиста, кажем ти, данас ћеш самном бити у рају
Боже, зашто си ме оставио
Жедан сам
Готово је
Оче, у руке твоје предајем дух свој
Белма Алић, виолончело
Белма Шаранчић-Находовић

—— пауза——

Димитри Шостакович (1906 – 1975) Камерна симфонија за гудачки оркестар оп.110а
Largo
Allegro molto
Allegretto
Largo
Largo

Гудачки оркестар

виолина
Тамара Арсовски
Азра Диздар
Јелена Видовић
Шејла Глинац
Аднан Ханданагић
Алма Диздар
Џана Беговић
Амра Војводић
Сара Гаџун

Виоле
Аида Дајић
Ана-Мариа Пиљ
Лазар Винковић

Виолончело
Луција Грегов
Емил Зубчевић
Белма Алић

Контрабас
Џенис Мркоњић

***

Белма Шаранчић Находовић, хармоника

Рођена 1984. године у Сарајеву. Дипломирала је на Музичкој академији у Сарајеву на одсјеку за теоретске предемте као студент генерације и добитник је “Златне значке” Универзитета у Сарајеву. Упоредо студира и дипломира на Музичкој академији у Источном Сарајеву на одсјеку за хармонику у класи проф.Данијеле Кљајић Газдић. Добитница је многих награда за успјех током школовања између којих издвајамо награду “Војин Комадина” за најбољег студента 2004/05. године. На истој академији је завршила магистарске студије (хармоникаш – концертни извођач) у класи проф.Радомира Томића. Специјализирала је Александер технику у хармоникашком извођаштву у класи проф. Claudia Jaccomuccia у Италији. Тренутно је студент III циклуса студија на Музичкој академији у Сарајеву, смјер хармоника у класи проф. Geir Draugsvolla.

Побједница је многих домаћих и интернационалних такмичења. Наступила на преко 70 концерата у земљи и иностранству. Од 2010.године ради као Доцент из области хармоника на Музичкој академији у Сарајеву.

Белма Алић, виолончело

Дипломирала 2004. године на Музичкој академији у Сарајеву у класи проф. Yevgeny Xaviereff-a. Године 2007. магистрира у истој класи. Током свог школовања учествовала је на многобројним семинарима за виолончело и камерну музику. Двије концертне сезоне је била члан Свјетског симфонијског оркестра музичке омладине и Гудачког оркестра музичке омладине у Словенији. Добитница је првих и специјалних награда на Такмичењима ученика и студената музике у ФБиХ и прве награде на међународном такмичењу Val Tidone у Италији. Чланица је Британске Opera Circus Company са којом је наступала у Енглеској , Босни и Херцеговини, Аустрији и Шкотској. Као солиста наступала је уз пратњу Сарајевске филхармоније, Симфонијског оркестра у Зеници, Гудачког оркестра Музичке академије у Сарајеву и Mostar Sinfoniette. Добитница је стипендије фондације Карим Заимовић за допринос културном стваралаштву БиХ. Концертирала је у Аустрији, Њемачкој, Италији, Француској, Холандији, Великој Британији, Швајцарској, Србији, БиХ и Хрватској. Тренутно је студент на докторском студију на Музичкој академији у Сарајеву и доцент на одсјеку за гудачке инструменте на предмету Камерна музика за гудаче.

 

Share