Концерт гудачког камерног оркестра „БАН СВЕТИСЛАВ ТИСА МИЛОСАВЉЕВИЋ“

Поводом обиљежавања Дана Банског двора и 88. рођендана наше установе, Бански двор – Културни центар с поносом најављује први концерт новооснованог гудачког камерног оркестра БАН СВЕТИСЛАВ ТИСА МИЛОСАВЉЕВИЋ,  који ће се одржати у Концертној дворани Банског двора у недјељу 8. новембра, са почетком у 20.00 часова.

Због тренутне епидемиолошке ситуације број мјеста у публици за овај програмски садржај је ограничен. Обавезно је ношење заштитне маске и дезинфекција руку на улазу.

Бесплатне позивнице за концерт могу се преузети на билетарници Банског двора од 4. новембра (сриједа), сваким даном осим недјељом у периоду од 12.00 до 18.00 часова.

Ансамбл чине академски музичари са богатим оркестарским искуством а жеља Банског двора је да према узору на бројне културне центре региона и наш град добије професионални гудачки оркестар који ће поред уобичајеног свјетског репертоара активно промовисати и домаће композиторе. Први концерт је посвећен управо стваралаштву домаћих аутора а на репертоару ће се наћи дјела Владе Милошевића, Војина Комадине и Милоја Милојевића. На премијерном представљању и првом концерту гудачког камерног оркестра БАН СВЕТИСЛАВ ТИСА МИЛОСАВЉЕВИЋ дириговаће Бранка Радошевић Митровић.

 

ПРОГРАМ КОНЦЕРТА:

Милоје Милојевић: ТРИ МИНИЈАТУРЕ оп. 2

Владо Милошевић: БОСАНСКА СВИТА

Војин Комадина: КОНЦЕРТ ЗА ФЛАУТУ И ГУДАЧКИ ОРКЕСТАР

Војин Комадина: SINFONIETTA

 

Чланови ансамбла:

Милана Смиљанић, прва виолина

Јована Јовановић, прва виолина

Наташа Грујиновић, друга виолина

Марко Ружић, друга виолина

Срна Мајар, виола

Ђорђе Миловановић, виола

Озрен Четковић, виолончело

Игор Бабић, виолончело

Марко Ковачић, контрабас

 

Гост на концерту: Марија Пилиповић, флаута

Диригент: Бранка Радошевић Митровић

Share