Концерт групе „Хладно пиво“

На Тврђави Кастел 02.06.2012. године у 21,00 час одржаће се концерт групе „Хладно пиво“.

Хладно пиво је хрватска рок (некада панк) група из Загреба настала 1987. године. До сада су објавили седам албума и спадају међу најпопуларније групе тог типа како у Хрватској, тако и на простору бивше СФРЈ.Хладно пиво је држало концерте у скоро свим републикама бивше Југославије – Босни и Херцеговини, Хрватској, Словенији и Србији, као и у Немачкој и Аустрији.

Послије снимања албума „Шамар“, група је направила концертну турнеју „Дођите по шамар“, а потом у јесен исте године наставак турнеје под називом „Окрените други образ“. У априлу су одржали концерт у Дому спортова који је снимљен и издат на ДВД-у „Пун (кон)Дом спортова“.

У прољеће 2005. године, Хладно пиво је направило једну од највећих концертних турнеја у каријери, под називом „Рунда за све“. Турнеја је између осталих обухватила и десетак градова Хрватске, а запамћен је концерт у великој дворани загребачког Дома спортова.

Албум „Књига жалбе“ је пропраћен концертном турнејом под називом „Уз жују није све тако сиво“ коју је спонзорисало Ожујско пиво.

Хладно пиво је више пута наступало и на Београдском сајму пива, на фестивалу „Јелен пиво лајв“. 8. септембра 2007. године.

Share