Концерт – „Fifteen Minutes of Fame & David Mastikosa“

У Вијећници Банског двора 30. новембра 2015. године (понедјељак) у 20,00 часова одржаће се концерт – „Fifteen Minutes of Fame & David Mastikosa“.
Учествују: студенти Академије умјетности Универзитета у Бањалуци.

***

БИОГРАФИЈЕ

МАН трио је основан 2013. године када су три музичара из Републике Српске и Републике Србије удружили снаге из чисте радости музицирања. Формиран је ансамбл са Александром Копић, флаутом, Наташом Вукојевић, флаутом и ​​клавиром, Милицом Крстовић и оне су убрзо наступале на разним музичким манифестацијама. Њихова динамична сарадња је ускоро довела МАН трио до Прве награде на Међународном такмичењу камерне музике у Италији, јуна 2014. МАН трио је наступао у сали Банског двора,у Бањој Луци, као део манифестације „Дани Владе С. Милошевића“, затим на Међународном дану музике, Међународном дану дијаспоре,као и концертној дворани у дворцу Лужнице, у Хрватској,у Загребу.

Александра Копић је флаутисткиња из Београда, Република Србија. Похађала је у Музичку школу „Стеван Стојановић Мокрањац“ у Београду где је завршила основну и средњу школу. Александра је дипломирала флауту 2009. године са највишом оценом, у класи Ане Богдановић. Наставила је школовање на Академији умјетности у Бањој Луци, у Републици Српској, где је дипломирала у класи професорке Лауре Леваи-Аксин 2013. године,а 2015. завршава и мастер студије у истој класи. Од почетка школовања Александра је показивала велики таленат и музикалност и због тога је учествовала на неким од највећих културних манифестација, наступајући на концертима у Београду, Бањој Луци, Загребу, Софији…Александра је освојила бројне награде на такмичењима, као што је прва награда на „Међународном такмичењу дувача“у Београду, 2005. године. Као ентузијастични присталица савремене музике и савремених композитора, сваке године Александра премијерно композиције композитора из БиХ и Републике Српске, који јој посвећују композиције. Неколико година била је прва флаута Филхармоније младих у Београду. Александра наступа са Бањалучком филхармонијом, свирајући деонице друге флауте и пиколо флауте, од 2011. Ради као професор флауте у основној музичкој школи у Градишци, БиХ.

Наташа Вукојевић је флаутисткиња из Бање Луке, Република Српска. Похађала је музичку школу „Владо С. Милошевић“ у Бањој Луци, где је завршила и основну и средњу школу. Дипломирала је флауту 2010. године, у класи професорке Славице Бобрек, са највишом оценом. Исте године, наставила је школовање на Академији умјетности у Бањој Луци, у чијој класи је и дипломирала. Од почетка свог образовања Наташа је показивала велики таленат и музикалност. Као резултат тога је учествовање на неким од највећих културних манифестација. Наташа је освојила бројне награде на такмичењима за флауту соло, као и камерне музике, као што су: Прва награда на републичком такмичењу 2007. године, у категорији флаута соло; и Друга награда на „Међународном такмичењу дрвених дувача“ 2008. године, Пожаревац, Србија; Прва награда у категорији камерне музике у 2009. години; Специјална награда на „XVII такмичењу музичких школа“ у Бањој Луци, 2010. године за камерни дуо. Наташа је често наступалa као солиста и на концератима ансамбала широм Босне и Херцеговине и Републике Србије у току основних студија. У Симфонијском оркестру Академије умјетности, свира прву флауту од 2011. Радила је као професор флауте у Основној музичкој школи „Владо С.Милошевић“ у Бањој Луци у периоду између 2012. и 2014. године.

Милица Крстовић је рођенa у Београду, Република Србија. Похађала je Основну музичку школу „Марко Тајчевић“ у Лазаревцу, у класи професора Александра Станковића,а 2006. године, уписује Средњу музичку школу „Стеван Стојановић Мокрањац“ у Београду, где је дипломирала у класи професорке Снежане Милосављевић 2010. године. Наставља школовање на Академији умјетности у Бањој Луци где је дипломирала у класи професора Арсенa Чаркића, а 2015. године завршава мастер студије на Факултету музичке уметности у Београду у класи професора Владимира Милошевића. Тренутно је на мастер студијама из камерне музике у класи професорке Зорице Ћетковић. Била је учесник многих националних и интернационалних такмичења и освојила је неколико награда. У 2008. години, Милица је освојила прву награду на међународном такмичењу „Сусрети младих пијаниста“ у Лазаревцу, а 2010. године, другу награду на међународном такмичењу „Арт студио“ у Шапцу. Освојила је другу награду на Међународном такмичењу камерне музике у Бањој Луци 2011. године, у категорији клавирски дуо са Бојаном Костић. Милица је наступала на концертима у: Коларчевој галерији (Београд), СКЦ (Београд), Банском двору и Вијећници Банског двора у Бањој Луци, Културном центру Лазаревца, Културном центру Пријепоља, на концертима поводом Светског дана музике. Као студент, наступала је на концертима који су организовани од стране Академије умјетности у Бањој Луци, као соло извођач и као члан камерних ансамбала. 2013. године на манифестацији „Дани Владе С. Милошевића“,на концерту савремених композитора, премијерно је извела два комада младог композитора Давид Мастикосе. 2014. године Милица је освојила прву награду на међународном такмичењу камерне музике у Вал Тидонеу (Италија) са МАН триом (две флауте и клавир) са Александром Копић и Наташом Вукојевић. Активне су као трио. Милица је добитник стипендије Фонда др Милан Јелић, као веома важне за младе студенте. Тренутно ради као корепетитор у основној и средњој музичкој школи „Марко Тајчевић“ у Лазаревцу.

 ***

ПРОГРАМ

Fragment…Neal Warner Panic…Nathan Nau MONA…Cindi Hsu BOP!….. Andre Myers Smartango…Norberto Oldrini Mysterious Love…Emil Khoury Bagatelle…Andres R. Luz A Contentious Scene: A Caprice…Alan Torok Aurora…Nicholas O’Neill C-SAW…Gay Pearson Carolina Jig…David Cortello Dialogue….A Young Kim Sprites…Brennen Blotner The Weight of Air…Max Vinetz Rhapsambady…Gary Powell Nash

 

Share